Groepsgrootte

Maximaal 25 personen

Benodigdheden

Geen speciale benodigheden

Locatie

Op locatie, in overleg

Tarief

Vanaf € 1.950

Kenmerken

Duur

8 uur

Bijzonderheden

Na afloop ontvangen de deelnemers het Anti-klaag of het Anti-sleur boek!

Masterclass

De masterclass

Koppel uw sleurhut los en kies voor anti-sleur, de ultieme carrièrefitness! Of vergroot uw probleemoplossend vermogen en verminder het geklaag op de werkvloer.

Anti-Sleur Workshop

Waarom gaat de één met een knoop in zijn maag naar het werk terwijl de ander dat vrolijk fluitend doet? En hoe komt het dat sommigen de minuten van elk uur aftellen terwijl anderen uren tekortkomen? Leer de verschijnselen van sleurstress herkennen en voorkom een bore-out of burnout. Herontdek de oorspronkelijk functie van ‘arbeid’ en herstel de balans werk/privé. Of u nou last heeft van een versuffende saaiheid, sluipende overbelasting of slepend overwerk: met deze training ontdekt u hoe u weer plezier krijgt in uw werk. Bedenk: u bent aan zet!

Drukte is nooit een sleur. Toch? Hoe drukker u het krijgt hoe meer stress. Geen drukte, geen stress. Toch? Helaas, was het maar zo simpel. De sleurmedaille heeft twee zijdes: onderbelasting en overbelasting. U kunt dus net zo goed in een sleur belanden door chronische drukte als door voortdurende verveling. Beide veroorzaken stress, beide zijn ongewenst en ongezond. Het begint met baanbalen en gaat van jobtobben via ellendewentelen naar sleurstress. Aan het einde van die lijn liggen bore-out en burnout. Daar waar de onderbelaste manager een luxe probleem lijkt te hebben zit de overbelaste manager vast in de slijk. U gaat leren hoe u daar uit kunt stappen.

Juist door een bewustzijnsreis te maken van de oorsprong van werk naar de complexiteit van hedendaagse samenwerkingsverbanden wordt het inzicht van uw eigen rol daarin vergroot. Door de symptomen van overbelasting tijdig te herkennen voorkomt u niet alleen erger maar voorkomt u ook vervolgschade in uw privéleven. Anti-burnout doet een beroep op de persoonlijke leider in u. U bent aan zet! Samen kijken we naar de talloze mogelijkheden die het moderne leven en werken ons bieden om te ontsnappen aan het duistere doolhof van werkbederf, zonder uw bedrijfsdoelen uit het oog te verliezen.

Het resultaat: een overdaad aan goed onderbouwde en toch zeer praktische en toepasbare eyeopeners. Hij doet niet alleen een beroep op uw bewustzijnsvermogen maar stimuleert tegelijkertijd uw persoonlijk leiderschap.

Anti-klaag workshop

In deze workshop neemt Bart Flos u mee op expeditie langs de zeurende, zanikende en zwartkijkende medemens. Hoe kan het toch dat sommige mensen zo chronisch ontevreden zijn? En wat doet u daar vervolgens concreet aan, zowel zakelijk als privé? Hoe zorgt u er voor dat dwangmatig klagen in uw bedrijf verdwijnt? Klagen hoort bij de mens, maar klagen is een verzamelbegrip. Het bestaat uit rechtmatige en onrechtmatige vormen. Zeuren om het zeuren zelf is echter een ongeoorloofde vorm van klaaggedrag: complete samenwerkingsverbanden hebben er onder te lijden. In haar meest destructieve vorm gaat collectief en chronisch klagen ten koste van doelmatigheid, productie en winst. Het is gelukkig heel snel en praktisch aan te pakken.

Klagen om het klagen begint bij het individu. Dat individu maakt in het hedendaagse werken altijd deel uit van een team. De kracht van een team ligt hem in de samenwerking. De samenwerkende mens heeft het ver gebracht maar er kleven ook gevaren aan samenwerking. Binnen groepen conformeren individuen zich. Ze kijken om zich heen en passen zich aan. Wanneer klagen binnen de groep de norm lijkt te zijn, wordt dit gedrag snel overgenomen. Het geheim van samenwerking ligt hem echter in erkennen, herkennen en bekennen. Wanneer individuen binnen een groep elkaar afrekenen op ongewenst klaaggedrag en de leider dit ‘collectief corrigeren’ omarmt, wordt de doelmatigheid vergroot.

Het individu wil best veranderen maar niet veranderd worden. Chronisch en ondoelmatig klagen wordt nu juist aangewakkerd als het ongecontroleerd haar gang kan gaan. Maar ook al zijn alle randvoorwaarden in kaart gebracht en staat het doel helder voor geest, niets is volmaakt. De mens is veranderlijk en wispelturig. Een team is pas werkelijk een team als problemen worden gezien als iets onvermijdelijks. Pas als het wijzen naar elkaar, de omstandigheden of de baas wordt omgegooid kan het echte werken beginnen. De kracht van anti-klagen vindt u in het collectief: horizontaal, verticaal en diagonaal anti-klagen legt de pijn daar waar die hoort: bij de veroorzaker. Maar die staat nooit alleen; there is no I in team.

Naast bovengenoemde workshops biedt Bart ook de workshop Het Perfecte Project aan.

Lees meer

advies A

Advies
nodig?

Meer weten over onze sprekers of vrijblijvend advies nodig? Neem contact op via de button of bel en dan geven we graag persoonlijk advies. Ook als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen