Vakgebied

Media
Wetenschap
Gezondheidszorg
Voeding
Medisch
Sport en beweging
Obesitas

Thema's

Mens & Maatschappij
Lifestyle & Health
Zorg

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Aliëtte Jonkers (1970) is medisch journalist voor vaktijdschriften, dagbladen en publiekstijdschriften. In 2015 won ze de VWN Publicatieprijs voor de beste wetenschapsjournalistieke productie: het artikel ‘Met de hand op het hart’ over reanimeren en de angst om een kasplantje te worden. Met dit artikel, dat gepubliceerd werd in de Volkskrant, werd zij tevens voorgedragen voor de titel ‘European Science Writer of the Year’.

Aliëtte is een betrokken, inhoudsdeskundige en alerte dagvoorzitter, die de ontwikkelingen in de medische wereld op de voet volgt. Zij weet wat de doelgroep van medische congressen bezighoudt en weet daarom precies de juiste vragen te stellen. Haar open en uitnodigende uitstraling gecombineerd met journalistiek doorbijttalent zorgt ervoor dat uw congres in de gezondheidszorg een succes wordt. Ze leidt graag debatten en discussies, want discussie scherpt de geest. Maar ze schuift ook zélf graag aan als enthousiast spreker, als pittig panellid of als onverschrokken debater. Een snufje humor mag niet ontbreken.

Aliëtte heeft een groot hart voor de ouderenzorg en kent de doelgroep van verpleegkundigen, verzorgenden, huisartsen, medisch specialisten en zorgbestuurders. Maar ook voeding, beweging, sport en wetenschap en de media behoren tot haar favoriete onderwerpen. Ze is ook gastdocent bij de opleiding wetenschapsjournalistiek.nl. Als wetenschapsjournalist schrijft Aliëtte voor onder meer de Volkskrant, Volkskrant Magazine, Arts, Auto, Nursing, Skepter, Plus Magazine, Libelle en VVN Magazine.

Lees meer
It ain’t necessarily so
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer