Allard Droste als spreker inhuren

Allard Droste als spreker inhuren

Durf los te laten, te vertrouwen en te dromen. Dan kan werk weer leuk en effectief zijn. Medewerkers worden mede-ondernemers. Het kan eenvoudig.

Leef je droom, alsof je er al bent.”

Biografie

Allard is 45 jaar en heeft 2 zoons van 11 en 8. Hij is fervent sporter; hardlopen, racefietsen, squash en hockey. In navolging van zijn vader en opa bestuurt hij in zijn vrije tijd een 1 motorig vliegtuig vanaf vliegveld Hilversum.  Allard is ondernemer, investeerder, coach en professioneel dromer. Hij weet als geen ander hoe je een bureaucratisch bedrijf kunt veranderen in een zelfsturende en winstgevende onderneming. Hij ontving met zijn bedrijf Aldowa meerdere prijzen, waaronder de Metaalunie en VNO-NCW award.

Allard Droste is ondernemer, investeerder, bestseller auteur, spreker en professioneel dromer. Zijn doel: bedrijven en mensen helpen hun dromen om te zetten in actie. Nodig Allard uit bij een bedrijf of organisatie, en hij zal je laten zien waar de energie verloren gaat. “Vaste bedrijfsstructuren en managers zijn absoluut overbodig voor een gezonde onderneming”. Allard bewijst dat plezier en effectiviteit hand in hand kunnen gaan en hoe alle medewerkers weer mede-ondernemers worden.

Semco in de Polder

Allards boek “Semco in de Polder” is genomineerd als managementboek van het jaar. Zijn anekdotes en ervaringen haalt hij uit zijn directe werkomgeving.

Na 10 jaar te hebben gewerkt voor een groot concern is hij in 2007, als eigenaar, ingestapt in het metaalbewerkingsbedrijf Aldowa te Rotterdam. Hier heeft hij een grote cultuuromslag gerealiseerd, van hiërarchisch naar samensturend. Van directief naar organisch. Een omslag van een algemene toeleverancier naar een projectorganisatie voor de gevelbouw. Van 2,5 naar 12 miljoen omzet. Van een ziekteverzuim van rond de 7% naar de 2%. Een bewijs dat anders werken mogelijk is in de keiharde praktijk. Uiteraard met alle ups-and-downs.

Het Kan eenvoudig en dat IS niet eenvoudig

In 2012 heeft Allard de pen in handen genomen om zijn eerste bestseller te schrijven, over zijn praktijkervaringen, met de prikkelende titel “Semco in de Polder”. Hij laat in zijn boek zien hoe het anders kan. Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan ze denken. ManagamentPro omschreef Allards boek als een prachtige bijdrage aan het denken over en implementeren van nieuw leiderschap.

Allard is gek op hardlopen, dromen en variatie. Zijn vrije tijd besteedt hij aan zijn zoons Maas en Duco.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Zelfsturing, ondernemen, management, leiderschap, strategie, personeelsbeleid

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €2500,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap

Interview

Wat was je eerste baantje?

Vakkenvullen in een snoepjeswinkel.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Realiseren van het project van geprinte binnengevel van de Markthal, Rotterdam. Dat ik in 10 jaar tijd Aldowa volledig heb omgebouwd samen met de medewerkers van een zwaar hiërarchisch bedrijf naar de meest moderne organisatie. Een omgeving waarin iedereen alles kan en mag. Er is geen vaste structuur als werktijden, afdelingen, functieprofielen, beoordelingsgesprekken of managers. Het meest extreme is wel het feit dat er geen autorisatieschema is. En dat terwijl het gewoon metaal/bouwbedrijf is met ‘gewone’ mensen.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik zou het geweldig vinden dat er meer vanuit vertrouwen wordt geopereerd in werkend en ondernemend Nederland. Dit is namelijk essentieel om medewerkers als volwassenen te beschouwen en daarmee meer te bereiken. Betrokkenheid omhoog, verzuim omlaag, meer aandacht voor de klant en minder intern geneuzel. Zo komt zelfsturing, waar iedereen nu de mond vol van heeft met termen als agile, scrum of holacracy, eens echt van de grond.

Voor wie heb je grote bewondering?

Niemand in het bijzonder. Van iedereen kan je wel wat leren en iedereen heeft zijn sterktes.

Wat weet niemand van je?

Ik ben een open boek, dus geen geheimen.

Boeken