Anita Elberse als spreker inhuren

Anita Elberse als spreker inhuren

Entertainment, media en sport

Don’t just play the game, change how the game is played. ”

Biografie

Anita Elberse is hoogleraar (“Lincoln Filene Professor of Business Administration”) aan de Harvard Business School. Bekroond voor haar onderwijs en onderzoek, professor Elberse is gespecialiseerd in de entertainment-, media-, en sportindustrieen. Haar college voor MBA studenten is consistent het meeste populaire vak op Harvard Business School, en haar “executive education” programma staat uitermate hoog aangeschreven onder zowel leidinggevenden en beroemdheden in de entertainment-, media-, en sportindustrieen. 

Ze heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor haar onderwijs. Zo benoemde Poets & Quants haar tot één van de beste “business school” professoren onder de 40, won ze de Charles M. Williams Award en de Faculty Teaching Award aan de Harvard Business School, en ontving ze de “Outstanding Case Teacher” award in de wereldwijde Case Centre competitie, beter bekend als de “Oscars” van het onderwijs op business scholen.

In haar onderzoek probeert professor Elberse vooral te begrijpen wat het succes kan verklaren van bepaalde producten en personen in de entertainment-, media-, en sportindustrieen, en welke strategieën bedrijven het beste kunnen gebruiken om producten en talenten op de markt te brengen. Haar werk op het gebied van de digitale media strategieën wordt alom geprezen.

Ze heeft talloze case studies gepubliceerd over entertainmentbedrijven en persoonlijkheden, waaronder media giganten zoals NBC Universal en The Walt Disney Studios, blockbuster producten zoals Hamilton en House of Cards, competities zoals MLB en de NFL, voetbalclubs zoals FC Barcelona en Real Madrid, en sterren zoals Sir Alex Ferguson, Beyoncé, Jay-Z, Lady Gaga, LeBron James, Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Maria Sharapova en Dwyane Wade. Een aantal van deze cases zijn ook beschreven in haar eerste boek, de bestseller “Blockbusters: Hit-making, Risk-taking, and the Big Business of Entertainment”.

Professor Elberse, geboren en getogen in Nederland en op haar 23e vertrokken naar de Verenigde Staten, is één van de jongste vrouwelijke professoren aller tijden die benoemd is tot hoogleraar aan de Harvard Business School.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Management, strategie, marketing, leiderschap, the business of entertainment

Talen

Engels, Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Panellid

Onderwerpen

Leiderschap Sport Economie & Financien Bedrijfsleven & Management Cabaret & Entertainment Strategie

Twitter

Boeken

Blockbusters

In Blockbusters legt de Nederlandse Harvard-professor Anita Elberse ui...

Bestel