Annemarie van Campen

Annemarie van Campen (1985)

Online media, online communicatie, internet & mobile technologie, overheid, business development, productintroducties, presentatie & communicatie

Beauty walks a razor’s edge”

Biografie

Annemarie helpt avontuurlijke organisaties online in de spotlight te zetten door de juiste mensen, middelen en ideeën te introduceren. Als adviseur, ambtenaar en zelfstandig ondernemer heeft ze bijgedragen aan de online ontwikkeling van overheidsorganisaties, van gemeente tot het Rijk en de EU. Samen met haar kennis van commerciële organisaties zorgt dit voor een krachtige combinatie. Als dagvoorzitter en spreker maakt zij volop gebruik van haar ervaring met radio en live tv om de juiste sfeer te laten ontstaan, terwijl de gewenste inhoud voor het voetlicht komt.

'Ben jij een echt mens?', is de meest gestelde vraag tijdens Annemarie haar studentenbaan. Op het antwoord 'Jazeker, u ook?' volgde meestal een smiley. Als chatassistent op de website van Gemeente Groningen maakte Annemarie kennis met online communicatie en internettechnologie. Binnen de jonge startup werkte ze in een hecht team aan de ontwikkeling en het in de markt zetten van een nieuw product. Sindsdien is ze steeds opnieuw verliefd geworden op het karakter van het web: een verbindende schakel tussen mensen met ontelbare, nog onontdekte mogelijkheden die uitnodigen tot een voortdurende speurtocht. Het overbrengen van de juiste informatie, op het juiste moment is vervolgens een rode draad geworden in haar professionele leven.

Mensen meenemen in een verhaal en enthousiasmeren om een nieuwe stap te wagen geeft haar energie. Ze is daarbij in staat om snel te schakelen tussen techneut en digibeet, stagiair en CEO. Een gezond commercieel inzicht en de mogelijkheid om met creatieve oplossingen te komen zorgt er voor dat ze kansen ziet en deze benut. Het koppelen van technologie aan business vraagt om nieuwsgierigheid, creativiteit, analytisch vermogen, overtuiging en ondernemerschap. Eigenschappen die bij Annemarie duidelijk aanwezig zijn.

Haar tweede liefde is de journalistiek. Als radiopresentatrice voor de Amsterdamse stadszender heeft ze veel ervaring opgedaan om op de juiste momenten spanning op te bouwen, energie te brengen of juist rust te scheppen. In haar rol als dagvoorzitter pakt Annemarie de taak op om de juiste sfeer te geven aan een bijeenkomst of evenement, terwijl de gewenste inhoud voor het voetlicht komt en het verloop van de dag soepel in goede banen wordt geleid. Op basis van de doelgroep, de sprekers en het onderwerp is haar toon informeel en vrolijk, of kiest ze voor een meer serieuze, zakelijke insteek. Samen met de organisatie krijgt het evenement vorm en zorgt Annemarie ervoor dat de dag voor iedereen een succes wordt.

'Door onze gezamenlijke werkverleden bij de Rijksoverheid kenden Annemarie en ik elkaar al. Toen wij voor onze Meet & Greets een aansprekende, professionele dagvoorzitter zochten, gingen mijn gedachten uit naar Annemarie. Annemarie was direct enthousiast. Wij van WerkenbijdeEU hebben na haar voorzittersrol bij al weer enkele Meet & Greets geen spijt van onze keuze voor haar. Annemarie is ‘gewoon’ een goede, vakkundige dagvoorzitter die past bij onze doelgroep van young professionals en affiniteit heeft met het onderwerp Werken bij de EU.' - Ministerie van Buitenlandse Zaken

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Online communicatie, mobile ontwikkeling, vrouwen in de ICT, webcare, digitale overheid, online privacy

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €1250,-

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Panellid Interviewer

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Maatschappij Technologie & ICT Innovatie & Trends Bestuur, Beleid & Politiek Big Data Bedrijfsleven & Management

Interview

Wat was je eerste baantje?

Voor 25 gulden, gedeeld met mijn broer, bracht ik het krantje rond van de ondernemersvereniging in mijn geboorteplaats Zutphen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Zodra een idee of concept klopt, voel je dat in alles. Dat gevoel en vooral dat gevoel delen met anderen is een rush die ik nog vaak hoop mee te maken. Het winnen van de internationale Microsoft Worldwide Alliance Partner of the Year Award voor één van de mobile concepten waar ik met een team hard aan gewerkt heb, was een kers op de taart.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Mobile internet is de standaard. De verschuiving van dekstop naar mobile device vindt nu al plaats en zal alleen maar groeien. We werken als vanzelfsprekend tijd en plaats onafhankelijk en organisaties ontwikkelen niet meer per apparaat, maar zijn simpelweg op elk ‘scherm’ toegankelijk. De opkomst van smart watches en Google Glass schetsen waar we heen gaan: intelligente apparaten die ons dagelijks leven optimaal ondersteunen. Het duurt niet lang meer voor we apparaten niet alleen op ons lijf dragen, maar ook in ons lijf. Privacy en vertrouwen zijn daarmee kernthema’s die nog veel stof zullen doen opwaaien.

Voor wie heb je grote bewondering?

Vrouwen die met een sneltreinvaart de technologie-business op zijn kop zetten. Schouders ophalend voor het toch traditionele mannenbolwerk lopen ze in jurkje en hoge hakken tussen de pakken door. Een mooi voorbeeld vind ik Yunha Kim, motor achter de mobile startup Locket die momenteel als een malle groeit.

Wat weet niemand van je?

Niemand is een groot woord, maar wat vaak onverwacht komt: in de weekenden vind je me regelmatig in metal cafés, ik heb een diploma in sportklimmen en tijdens vakanties laat ik zonder moeite alle comfort achter me om per camperbus en te voet, inclusief grote rugzak, de bergen in te trekken.

Twitter

Publicaties

Direct boeken

Ik wil graag informatie over de tarieven en beschikbaarheid van Annemarie van Campen

Velden met een * zijn verplichte velden

bedankt voor uw reactie

We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Er is iets mis gegaan

Er is iets mis gegaan tijdens het verzenden
van uw bericht. Probeert u het nog eens.

probeer opnieuw