Vakgebied

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Economie & Financiën

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Arend-Jan Boekestijn is geboren in 1959 te Amstelveen. Na het VWO studeerde hij Geschiedenis en Politieke Wetenschappen aan de Vrije Universiteit. Van 1986 tot 1989 was hij verbonden aan het European University Institute te Florence. Vanaf 1989 is hij werkzaam bij de vakgroep geschiedenis van de Universiteit Utrecht. Zijn publicaties liggen op het terrein van de geschiedenis van het Europese statensysteem in de 19e en 20e eeuw en de geschiedenis van de Europese Integratie.

Van 2003 tot 2006 was hij lid van de klankbordgroep van de Nederlandse Minister van Defensie. Vanaf november 2006 tot november 2009 was hij lid van de Tweede Kamer voor de VVD fractie met de portefeuilles defensie en ontwikkelingssamenwerking.

In november 2009 verscheen ‘De prijs van een slecht geweten’, uitgegeven door Aspekt. In dit boek wordt de ontwikkelingsindustrie aan de kaak gesteld. Het boek behaalde onlangs zijn vierde druk. In 2014 verschijnt 'Een Onvolkomen Unie', een boek over Europa en de eurocrisis.

De huidige activiteiten van Arend-Jan zijn als volgt. Momenteel is Arend-Jan verbonden aan de afdeling Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen van de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij vaste wekelijkse buitenlandcolumnist bij Elsevier, geeft hij commentaar op radio en tv en is hij lid van het Buitenland panel van BNR. Hij schrijft met enige regelmaat essays voor NRC-Handelsblad, is lid van de Raad van Toezicht Hoge School Leiden en geeft lezingen. Ook vervult hij dagvoorzitterschappen door het gehele land.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer