Arnold Heertje als spreker inhuren

Arnold Heertje als spreker inhuren

Econoom, emeritus hoogleraar Economie en columnist

Biografie

Prof. dr. Arnold Heertje is Nederlands econoom, emeritus hoogleraar staatshuishoudkunde en hoogleraar in de geschiedenis van de economie. Arnold is een erkend spreker en verzorgt lezingen op het gebied van economie, marketing, politiek en de samenhang van economische en technische ontwikkeling. Als wetenschapper zorgt hij altijd voor sterke aan de wetenschap ontleende praktische aanbevelingen.

Arnold heeft economie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en studeerde cum laude af. Arnold heeft meerdere boeken geschreven over economie, waaronder de bestsellers ‘Economie in een Notendop’ en ‘Marketing in een notendop’. Hij kreeg in 1962 bekendheid door zijn boek ‘De kern van de Economie’. ‘De Kern van de Economie’ wordt al jarenlang gebruikt in het economisch onderwijs op middelbare scholen.

Arnold kan veel vertellen over de kridietcrisis, de economische toekomst van Nederland maar weet ook een hoop van opkomende economieën en duurzaamheid. Hoe moet omgegaan worden met regelgeving van de overheid en wat zijn de gevolgen van het toetreden van nieuwe landen tot de EU? Iedereen komt dagelijks met economische vraagstukken in aanraking en Arnold heeft een geheel nieuwe kijk op ons economisch leven.

Arnold behoort tot de groep economen die de stelling verdedigen dat het speelveld van de economie veel meer omvat dan slechts dat wat in geld kan worden uitgedrukt en/of afgemeten. De economische belangen moeten volgens hem afgewogen worden tegen waarden zoals natuur, leefbaarheid en het gevoel van welzijn en menselijke behoeftes moeten nadrukkelijk meegewogen worden.

Naast lezingen over de economische ontwikkeling, kan Arnold u ook meenemen in de wereld van de bureaucratie in de publieke en private sector. Hierbij wordt de betekenis daarvan voor ondernemingen weergegeven, met het oog op het verbeteren van de interne en externe communicatie, de marketing en het corporate imago. 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Economie, politiek, marketing, de samenhang van economische en technische ontwikkeling, duurzaamheid

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Panellid

Onderwerpen

Economie & Financien Maatschappij Onderwijs Marketing & Communicatie Bestuur & Beleid & Politiek