Bart Flos als spreker inhuren

Bart Flos als spreker inhuren

Auteur, spreker, inspirator, gewoontedoorbreker & groepskatalysator.

Een hoog verwachtingspatroon is de basis voor chronische teleurstelling.”

Biografie

Veranderspecialist, klaagcoach en spreker Bart Flos geeft lezingen en workshops over mens, groep en gedrag in relatie tot exponentiele verandering. Welke effecten heeft dit op de groei van organisaties, op ons brein en daarmee op ons gedrag? 

Bart Flos is een bekend spreker, inspirator en docent. Als gewoontedoorbreker, groepskatalysator en procesprikkelaar weet als hij geen ander hoe nieuwe informatie het beste blijft hangen. Maar ook als stand-up comedian laat hij ons lachen om de beroemde klaagcultuur in Nederland, over het interessante gedrag dat we vertonen als we onder druk komen te staan en over hoe we ons staande proberen te houden terwijl alles om ons heen voortdurend verandert. Tegelijkertijd laat hij ons ook een beetje om ons zelf lachen en geeft hij praktische tips & trucs hoe we hiermee om kunnen gaan, zowel zakelijk als privé. Er wordt dus flink aan de stam geschud maar er is altijd een serieuze rode draad. Om daadwerkelijk te veranderen moeten we immers het moeilijkste doen dat er is: we moeten onze gewoontes doorbreken.

Boeken

Bart schreef naast Het Anti-Klaagboek (‘eerste hulp bij zeuren en zaniken’) ook Het anti-sleurboek (‘eerste hulp bij baanbalen en ander werkbederf’), Het perfecte project (‘de mens als sleutel tot succes’) en De Kenniskermis (‘overleven in een zee van informatie’). Zijn nieuwste boek heet Vooruitkijken Voor Gevorderden en daarin weet hij zelfs mondiale problemen om te zetten in hoopvolle oplossingen. Want er is hoop voor mensaap en moederplaneet! We moeten alleen nog verder vooruit durven kijken dan we ooit hebben gedurfd. Bedenk: als je maar lang genoeg naar je navel staart wordt zelfs het navelpluis een probleem.

Spreker Bart Flos geeft zijn lezingen en workshops zowel in het Nederlands als in het Engels. Zijn boek Het Perfecte Project, over het ontmaskeren van prutsprojecten, verschijnt binnenkort ook in het Engels.

De impact van de lezing

Bij een lezing of workshop van Bart Flos word je wakker geschud. Hij komt niet om te entertainen maar om je te prikkelen, te stimuleren en je uit je vaste patroon te halen en je gewoontes te doorbreken.

Je wordt even puur aan je innerlijke stam geschud. Je leert over de mens, de groep en over gedrag.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

De kracht van anti-klagen, Eerste hulp bij baanbalen en ander werkbederf, De mens als sleutel tot succes, Informatiesurvival voor professionals, Vooruitkijken voor gevorderden.

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €2250,-

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Performer

Onderwerpen

Leiderschap Maatschappij Bedrijfsleven & Management Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Tuinplanten verkopen op de zaterdagmarkt. Daar leerde ik zonder schroom mijn waren luid roepend aan te prijzen en al te enthousiaste huisvrouwen te beletten stiekem aan de wortels van de planten te voelen. 'TIEN AFRIKAANTJES VOORRRR VIJF GULDENNN!! KOMT U MAARRRRR…!! NIET AAN DIE WORTELS FROTTEN DAMES, DANK U!!'

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Hoogtepunten zijn relatief. Een mens bestaat bij een levendige variatie van pieken en dalen. Hoogtepunten hebben alleen waarde ten opzichte van ‘minder hoge punten’. De kunst is chronische sleur te voorkomen maar incidentele sleur te omarmen. Eén van de hoogtepunten is het succes van het Anti-klaagboek op basis waarvan ik momenteel precies doe wat ik wil, waar mijn hart naar uitgaat en waar ik goed in ben.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik denk dat er een sterke behoefte blijft aan ‘entertrainment’, de combinatie van inhoudelijke trainingen en puur entertainen. Daarnaast zal de toehoorder steeds meer willen worden verrast. De werkelijk onderscheidende sprekers zullen slim gebruik maken van het bevredigen van deze luisterbehoefte maar óók met precies het tegenovergestelde doen: ‘old school’ presenteren, ‘low tech retro-vertellen’, een beroep doen op de basisbehoeften van de mens. Maar 10 jaar is érg ver weg. Zo ver durf ik nauwelijks vooruit te kijken.

Voor wie heb je grote bewondering?

‘Bewonderen’ is ‘het bekijken met ontzag’. Het is aanbidding, admiratie, adoratie, eerbied (voor iets moois) en respect. Ik bewonder mensen die het vermogen hebben met originele ideeën en inzichten te komen, deze met vuur over de buhne te brengen en die niet bang zijn om te confronteren en te ‘duwen’. Als ze dat kunnen met respect voor de mens en zonder hebzuchtig te zijn hebben ze bij mij een streepje voor. Ik pleit echter ook voor de grenzen van bewondering door bijvoorbeeld ‘mijn publiek’ te stimuleren niet aan mijn jaspanden te blijven hangen maar ook zélf in actie te komen.

Wat weet niemand van je?

Dat wat niemand van me weet is niet voor niets zo en dat wil ik graag zo houden. Het koesteren van geheimen is één van de fascinerende eigenschappen van de menselijke soort. Wat echter maar weinig mensen van me weten is dat er maar één ding is wat ik nóg liever zou doen dan wat ik momenteel doe. En dat is pianospelen. Ik ben van oorsprong jazz- en bluespianist maar combineer dat graag met hedendaagse muzieksoorten. Muziek is (naast lachen en huilen) een waarlijk universele taal en maakt meer los dan welk ander ‘medium’ dan ook.

Twitter

  • @bartflos Daar is-t-ie dan! De 9e druk van het #antiklaagboek | Mijn trouwe metgezel op reis langs bedrijven, organisaties en… https://t.co/n9ZffPZbiQ
  • @bartflos Als #keynotespeaker is het heel leuk om het ook gewoon eens over het vakgebied #presenteren zélf te hebben. Zonder… https://t.co/0DlZ2EBqbx
  • @bartflos RT @MandySchild : Hoe bijzonder! Een privé Keynote van Bart Flos voor mijn team, opdrachtgevers en partners. Bart Flos als reactie op mijn v…
  • @bartflos @HaystackBoeken Cool 😎
  • @bartflos RT @HaystackBoeken : @bartflos Wij doen mee. Klasse Bart!

Publicaties

Boeken

De kenniskermis

De kenniskermis 1e druk is een boek van Bart Flos uitgegeven bij Hayst...

Bestel

Het anti-klaagboek

Laat je dag niet meer verpesten door het gezeur en gezanik van collega...

Bestel

Het anti-sleurboek

Het anti-sleurboek 1e druk is een boek van Bart Flos uitgegeven bij Ha...

Bestel

Het perfecte project

Het perfecte project 1e druk is een boek van Bart Flos uitgegeven bij ...

Bestel

Vooruitkijken voor gevorderden

Vooruitkijken voor gevorderden 1e druk is een boek van Bart Flos uitge...

Bestel