Bart van den Belt als spreker inhuren

Bart van den Belt als spreker inhuren

Spreker, trainer, ondernemer

Actie is de fundamentele sleutel tot alle succes!”

– Pablo Picasso

Biografie

Bart van den Belt (1984) is een veelgevraagd spreker en trainer op het gebied van ondernemerschap, gedragsverandering en creativiteit. Hij is auteur van diverse audioprogramma’s en de boeken ‘Fluitend Veranderen’, ‘Actie Werkboek’ en ‘Lanceer je bedrijf!’. Daarnaast is hij als spreker en trainer uitgeroepen tot ‘Freelancer of the year 2014’.

Lef hebben. Durven loslaten. Vernieuwen.
Na enkele jaren als entertainer gewerkt te hebben heeft hij in 2006 een eigen artiestenbureau opgezet. In 2010 heeft Bart zijn bedrijf verkocht en is hij gestart als spreker en (enter)trainer. Inmiddels verzorgt Bart jaarlijks zo’n 100 seminars, lezingen en trainingen over ondernemerschap, gedragsverandering en creativiteit voor diverse organisaties. Klanten beschrijven Bart als energiek, humoristisch en inspirerend.

De wereld verbeteren. Ietwat ambitieus, niet? 'Misschien, maar zeker een haalbare kaart', aldus Bart. Om meer van zijn motivaties te begrijpen, neemt Bart ons mee naar zijn jonge jaren. 'Ik goochel al mijn hele leven. Op mijn tiende kreeg ik een goocheldoos voor mijn verjaardag, en ik schreef me in bij Magic Kids van Hans Kazàn. Tot irritatie van mijn zusje goochelde ik op haar verjaardagsfeestje; de rest vond het leuk. In die tijd was ik altijd de drukste van de klas, altijd stond ik in het middelpunt. Niet altijd even leuk voor anderen, maar ik heb nu wel van mijn handicap mijn werk gemaakt.'

Accepteer wat je niet kan veranderen, verander wat je niet kan accepteren
Bart heeft onder andere door de dingen die hij in zijn persoonlijke leven heeft meegemaakt geleerd dat als je succes wilt hebben, je je allereerst bewust moet zijn van wat je anders wilt. Vervolgens moet je de oude dingen durven loslaten. 'Ineffectieve patronen dienen te worden opgeruimd en vervangen door effectieve patronen, waarmee je wel je doelen bereikt. Dit geldt voor relaties, je carrière of persoonlijke successen die je wilt behalen. Bovendien kun je het niet alleen doen; je hebt mensen om je heen nodig. Dat is precies wat ik in het bedrijfsleven overbreng, en waar ik uiteindelijk een boek over wil schrijven. Veel mensen willen ergens anders komen dan waar ze nu zijn, dús dan moet je beginnen met veranderen. Als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg.'

Mensen zijn het belangrijkste kapitaal binnen een organisatie. En dus loont het de moeite om te leren hoe je het beste uit jezelf kunt halen zodat je waarde kunt gaan toevoegen aan je omgeving. Het loslaten van beperkende overtuigingen, verhalen die ons zijn aangeleerd is daarbij van enorm belang.

Leiderschap op Sneakers
Bart geeft de inspirerende sessie 'Leiderschap op Sneakers'. De presentaties en workshops over persoonlijk leiderschap zijn een combinatie van humor, inhoud en inspiratie. Bart weet op voortreffelijke wijze het thema persoonlijk leiderschap te vertalen naar de situatie binnen jouw organisatie. Door een combinatie van kennis, interactieve opdrachten en verbinding weet Bart ervoor te zorgen dat de boodschap blijft hangen. 

Wat maakt een leider een goede leider? Moet hij of zijn inspirerend zijn of visie hebben? Zijn er specifieke kwaliteiten waarover een leider moet beschikken en zo ja, welke zijn dat dan? Deze en andere vragen worden beantwoord tijdens de lezing ‘Leiderschap op sneakers’. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

– Je kunt anderen pas leiden als jij jezelf kan leiden
– Werk harder aan jezelf dan aan je carrière
– Durf keuzes te maken
– De kracht van kwetsbaarheid
– Beïnvloeding nieuwe stijl

Fluitend Veranderen
Daarnaast geeft Bart de presentatie 'Fluitend Veranderen'Te vaak zijn we geneigd om ver vooruit te kijken waar we naartoe gaan. Wanneer je omgeving verandert is dat alleen niet mogelijk; alles lijkt onzeker en dat kan angst voor de toekomst te weeg brengen. De essentie van fluitend veranderen gaat erover dat verandering altijd een stap-voor-stap proces is. Maak een bewuste keuze welke richting je op gaat in de toekomst, durf het verleden los te laten en wees vooral bezig met vandaag! Tijdens deze presentatie ga je aan de slag met het bewust worden van je eigen denkkaders, krijg je tools om anders naar de zaken te kijken en ga je nadenken over hoe je meer uit jezelf kunt halen. De presentatie is een mix van humor, theorie en interactieve opdrachten met als resultaat bewustwording dat je een keuze hebt. Je kunt zelf kiezen hoe je met verandering omgaat.

Loslaten met Lef 
Bij de inspiratiesessie 'Loslaten met Lef' leer je jongleren. Jongleren is een prachtige metafoor voor veranderingen in het bedrijfsleven. Een vraag die veelal leeft is 'We krijgen zoveel op ons af, hoe houden we alle ballen in de lucht?' of 'Hoe kunnen we leren loslaten?'. Tijdens deze sessie komen de deelnemers erachter dat jongleren hoofdzakelijk draait om leren loslaten. Pas als je op de juiste manier leert loslaten kun je succes bereiken! Onderwerpen die aan bod zijn onder andere:

– leren loslaten
– omgaan met verandering
– patronen doorbreken
– teambuilding
– hoe houden we de ballen in de lucht?

Training Creatief Denken/Innovatiekracht
De mens is in zijn kern een creatief wezen. Onze geest en onze hersenen bieden dan ook een eindeloze bron van mogelijkheden om nieuwe dingen te scheppen, om creatief te denken.  Doordat we hebben geleerd om verbanden te leggen, kunnen we de wereld om ons heen begrijpen. Nieuwe verbanden leggen schept creativiteit en creativiteit schept nieuwe mogelijkheden. De kracht van de verbanden die we leggen, is direct onze valkuil. Doordat bestaande denkbeelden veilig zijn, houden we onszelf vaak tegen om buiten deze kaders te denken. Dit gaat uiteindelijk ten koste van groei en persoonlijke effectiviteit. Tijdens deze training workshop creatief denken maakt Bart de toeschouwers op interactieve en vermakelijke wijze bewust van de vaste denkpatronen en doet hij een handreiking om deze te doorbreken. De training is een geweldig instrument om creatief denken te stimuleren. De deelnemers zullen zien dat ze meer kunnen bereiken dan ze aanvankelijk dachten. Goed idee: combineer de training Creatief Denken met een workshop jongleren.

Waag de sprong
Hoe kan het dat het sommige mensen lukt om hun dromen te realiseren en andere mensen hun hele leven in de veilige haven blijven? Wat is ervoor nodig om het gat te overbruggen van waar je nu bent en waar je wilt zijn? Het antwoord is misschien wel… moed.

Zet je dromen om in resultaten!

Het leven zit vol uitdagingen. Je moet keuzes maken tussen werk en privé en tegelijkertijd worden er hoge verwachtingen gesteld door je omgeving. Bovendien ben je continu aan het balanceren tussen het realiseren van je dromen en ambities en tegelijkertijd dicht bij jezelf te blijven. Hoe doe je dat allemaal?

Persoonlijk leiderschap is de sleutel tot succes. Voor jezelf en voor je organisatie. Je kunt immers pas leiding geven aan anderen wanneer je leiding kunt geven aan jezelf. Leiders zijn in staat om andere mensen een nieuw perspectief te laten zien. Voor hun eigen toekomst of voor de organisatie. Iedereen kan leider zijn, op voorwaarde dat je eerst leiding leert geven aan jezelf.

'Een inspirerende en ontspannen bijeenkomst. Bart heeft de gave om je op een luchtige manier naar jezelf en veranderen te laten kijken. Inzichten komen als vanzelf.' - Severinus

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Persoonlijk leiderschap, ondernemerschap, innovatie, creatief denken, zzp'ers

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €3950,-

In te huren als

Spreker Panellid Interviewer Performer

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Maatschappij Bedrijfsleven & Management Motivatie & Inspiratie Marketing & Communicatie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Ik werkte als entertainer bij Six Flags Holland (nu Walibi).

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Twaalf keer achter elkaar in een theater staan voor 4200 medewerkers van een grote zorginstelling. >> The best is yet to come.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik geloof dat het grootste gedeelte van de werkende beroepsbevolking op een of andere manier werkt als zelfstandige.

Voor wie heb je grote bewondering?

Jim Rohn. Amerikaanse spreker en businessfilosoof. Hij weet op een eenvoudige manier hele krachtige ideeën over te brengen.

Twitter

  • @inspiratie Woohoo! @ThijsLindhout heeft een nieuwe Twitter account erbij! Volg dit account voor dagelijkse inspiratie updates.
  • @inspiratie De keuze is gemaakt: ik ga stoppen met Twitter en dit account cadeau geven aan mijn goede vriend Thijs Lindhout. Va… https://t.co/4wiDoPgQYQ
  • @inspiratie Training Marktkoop Propositie - deel 1/5 https://t.co/poxJERoegw
  • @inspiratie Wat is marketing en verkopen https://t.co/OQGhviUg0f
  • @inspiratie RT @RTLZ : Hoe zorg je dat medewerkers meegaan in veranderingen? 'Stuur de emotie en je stuurt de verandering', legt Bart van den Belt ( @ins

Boeken

Missie en mindset (luisterboek)

Het grootste gedeelte van ons denken en doen is onbewust. Zolang we ni...

Bestel

De online marketingmachine

De online marketingmachine 1e druk is een boek van Bart van den Belt u...

Bestel

De basis van zakelijk succes (luisterboek)

De basis van zakelijk succes (luisterboek) 1e druk is een boek van Bar...

Bestel

Fluitend veranderen

Fluitend veranderen 1e druk is een boek van Bart van den Belt uitgegev...

Bestel