Ben van der Burg als spreker inhuren

Ben van der Burg als spreker inhuren

Ondernemer, ex-professioneel schaatser, innovator

The problem with the world is that intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.”

– Charles Bukowski

Biografie

Ben was vroeger professioneel schaatser. Daar leerde hij op het randje van de menselijke mogelijkheden te balanceren. Nu probeert hij hetzelfde te doen in de digitale wereld. Hij doet dat bij Triple IT, waar hij commercieel directeur is. Daarnaast schuift hij regelmatig aan als commentator bij BNR-nieuwsradio en is co-host van de podcast De Technoloog.

Ben van der Burg werd als professioneel schaatser tweede op het wereldkampioenschap van 1990, achter Johann Olav Koss en voor kompaan Bart Veldkamp. Na een blessure ging Ben de Nederlandse Taal- en Letterkunde studeren. Hij begon ook radio- en tv-programma's te maken en columns te schrijven. Vanaf 2000 werkte hij voor Vodafone in Nederland en Japan. Ondertussen deed hij de MBA op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vanaf 2006 was Ben werkzaam voor WebAds Interactive als product director. Hij hield zich bezig met de manier waarop uitgevers de waarde van hun producties kunnen kapitaliseren.

Vanaf maart 2010 werkt hij bij Triple IT als commercieel directeur. Triple IT is marktleider in mobile streaming services en levert producten en diensten voor alle relevante platformen, waaronder internet, mobiel en IPTV. Ondertussen startte hij de startups Repudo en Slidejockey. Hij schrijft columns voor BNR nieuwsradio, schuift wekelijks aan als commentator bij 'Zakendoen’ en is co-host van de podcast De Technoloog.        

Ben is een originele denker die mensen vol enthousiasme kan meenemen naar het randje van de menselijke mogelijkheden op digitaal en sportief gebied. Ben is een gepassioneerde en humoristische spreker. Hij is een specialist in het uitrollen van digitale (mobiele) innovaties, waarbij vragen aan de orde komen als: welk businessmodel moeten we gebruiken, wat is de beste lancerings strategie, zit de gebruiker op deze innovatie te wachten, hoe zetten we social media in of hoe vergroten we het gebruik van onze service. Onderwerpen zoals de kansen en bedreigingen van de digitalisering, digitale innovaties en zijn schaatscarrière kunnen aan bod komen in zijn presentaties.

Mogelijke onderwerpen waar Ben van der Burg over spreekt
– Innovatie in het digitale tijdperk
– Mobiele ontwikkelingen
– Innovatieve organisatiecultuur
– Innovatief menselijk gedrag
– Nieuwe (online) verdienmodellen
– Digitale trends en bedreigingen
– Online Marketing

Tech Quiz
Wilt u een interactief programma dan is Tech Quiz erg leuk. Ben stelt het publiek vragen en leidt hen tegelijkertijd door de laatste ontwikkelingen. Aan het einde van de quiz is iedereen weer op de hoogte en kunnen degenen die het allemaal al weten hun kennis etaleren

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Innovatie, digitaal, mobiel, presteren, sport

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €3000,-

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Panellid

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Sport Bedrijfsleven & Management Innovatie & Trends Technologie & ICT Big Data

Interview

Wat was je eerste baantje?

Kranten bezorgen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Het winnen van de 1500 meter tijdens het WK schaatsen in Innsbruck. Terwijl ik niet in hoogtepunten geloof…

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Niet alleen alle mensen zijn connected maar ook vele ‘dingen’ zijn connected.

Voor wie heb je grote bewondering?

Paul de Blot.

Wat weet niemand van je?

Ik slaap graag buiten onder de sterrenhemel in mijn achtertuin.