Vakgebied

Internationaal zakendoen
Nieuwe businessmodellen
Nieuwe media
Netwerken
Start-ups
Branding en Marketing
Ambities en dromen verwezenlijken
Ecommerce & sales
Je eigen bedrijf opzetten
Leren van falen
Jong ondernemerschap
Klantgerichtheid en succesvol verkopen
Computer technology
Lifehacking

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Ondernemerschap
Business & Management
Sales & Klantgerichtheid
Creativiteit & Inspiratie
Economie & Financien
Innovatie & Trends

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 2.450

Biografie

Biografie

Als Bernd Damme ergens enthousiast over is – en dat is deze serial entrepreneur nogal vaak – dan gaat hij er helemaal voor. Al op zeer jonge leeftijd (16) startte de gedreven ondernemer Eyewear.nl; een e-commerce bedrijf dat uitgroeide tot de online marktleider in de Benelux die Bernd in 2013 verkocht. Na dit avontuur richtte de kunst- en innovatieliefhebber twee merken op: herenmode label Pelliano en juwelenhuis House of Eléonore. Laatstgenoemde, in samenwerking met het legendarische familiebedrijf Royal Asscher (bekend van o.a. de Cullinan diamant), was een volledig duurzaam en transparant luxeconcept met o.a. een eigen atelier in Amsterdam en een shop-in-shop in de Bijenkorf. Aangezien Bernd geniet van reizen, puur eten en ongerepte natuur, is hij zich ook bewust van de verantwoordelijkheid die we dragen voor onze planeet.

Het opbouwen van bedrijven, merken en het ontwikkelen van vernieuwde strategieën zijn Bernds grootste kwaliteiten. Als ondernemer in hart en nieren helpt hij graag organisaties met de kennis opgedaan tijdens zowel succesvolle als minder geslaagde ervaringen; van je fouten leer je immers het meest. Hij is de oprichter van Sativus: een boutique consultancy kantoor dat helpt om bedrijven toekomstbestendig te maken. Als onderdeel daarvan staat hij ondernemers bij met hun groeiambitie en ondersteunt hen o.a. in het aantrekken van additioneel kapitaal.

Daarnaast is hij sinds maart ’20 mede-oprichter en directeur van Stichting Hulptroepen Alliantie. Deze organisatie is opgericht om een betrouwbaar aanbod van persoonlijke beschermingsmiddelen te creëren nadat COVID-19 zorgde voor schaarste, zo draagt de stichting bij aan de veiligheid in Nederland. Inmiddels zijn er meer dan 60 miljoen producten (waaronder ook antigeen sneltesten) geleverd aan +4.500 zorginstellingen, de Rijksoverheid en het bedrijfsleven.

Eerder was Bernd vice-voorzitter van de Sagamores Foundation en lid van de Amsterdam Economic Board. Ook adviseerde hij het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie, is hij mentor bij nlgroeit én is hij adviseur en aandeelhouder in technologie gerelateerde startup’s zoals Oneteam (B2B Saas), Woov (festival platform met meer dan 1M gebruikers) en ZYNC (laadpaal technologie). Muziek & geschiedenis liefhebber Bernd is daarnaast lid van raad van toezicht bij zowel Rijksmuseum Muider slot als stichting Wonderfeel, het festival voor klassieke muziek in de natuur, en een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland.

Bernd studeerde International Business Administration aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij was genomineerd voor prijzen als de LOEY Awards, de Sprout Challenger 50, Retail Rookie of The Year en Elsevier’s 50 talenten van de toekomst. In 2012 werd Bernd uitgeroepen tot beste jonge ondernemer van het jaar. Dankzij al deze ervaringen is Bernd de juiste keuze als je op zoek bent naar een inspirerende, welbespraakte dagvoorzitter of spreker op jouw evenement.

Lees meer
It’s more fun to be a pirate than to join the navy
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer