Vakgebied

Topsporter
Paralympisch kampioen
Internationale spreker
Omgang met tegenslagen
Coaching en grenzen verleggen.

Thema's

Mens & Maatschappij
Sport & Motivatie
Lifestyle & Health

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Bibian Mentel is te boeken als spreker, dagvoorzitter en panellid bij het Sprekershuys. Zij geeft lezingen over de onderwerpen topsport, motivatie, omgaan met tegenslagen, grenzen verleggen en mens & maatschappij. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.Spreker

Spreker Bibian Mentel is in staat om mensen te inspireren met haar verhaal. Ze deelt haar persoonlijke ervaringen op het gebied van topsport, haar leven na de amputatie en probeert zich te richten op de mogelijkheden van het leven in plaats van de onmogelijkheden. Ze spreekt bij bedrijven en scholen en leert haar luisteraars de kansen te zien wanneer je geconfronteerd wordt met tegenslag.

Daarnaast geeft Bibian ook op maat gemaakte clinics in de sneeuw of op het water.Bibian Mentel

Bibian lachte in de zomer van 2000 het leven volop toe. Ze was bezig met haar favoriete sport snowboarden, stond vierde op de wereldranglijst en was volop in voorbereiding voor de Olympische Spelen van Salt Lake City 2002.

Alles veranderde echter toen Bibian Mentel last kreeg van haar enkel en er een ernstige vorm van botkanker werd geconstateerd waarbij de arts haar een keuze voorlegde: je been behouden met het gevaar je leven te verliezen of je been amputeren.

Zij koos voor amputatie en knokte zichzelf terug. Zeven maanden later werd Bibian Mentel Nederlands kampioen snowboarden bij de valide sporters! Bibian werd vervolgens paralympisch kampioene Snowboard cross in Sotsji in 2014 en Pyeongchang in 2018. In 2018 behaalde ze nog een gouden plak tijdens de paralympische spelen, en wel een op het onderdeel Banked slalom.Titels van Bibian Mentel

In 2015 werd Bibian zowel eerste op het WK Snowboard cross als op het WK Banked slalom in La Molina. Twee jaar later tijdens het WK in Big White, Canada, werden haar wederom twee gouden medailles uitgereikt op beide onderdelen.

Na haar succes in Pyeongchang heeft zij de handoek in de ring gegooid: ze zal niet meer deelnemen aan de Paralympische spelen en ook de WK’s laat ze achter zich. Bibian blijft echter wel actief in de snowboard wereld en is ambassadeur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC).

Naast deze titels heeft Bibian nog twee andere titels op haar naam staan: lid in de Orde van Oranje-Nassau (2012) en meest invloedrijke vrouw van Nederland in de categorie sport van de Opzij Top 100 van het feministische maandblad Opzij (2018).

Wil je Bibian Mentel inhuren voor jouw evenement? Neem dan hier contact met ons op!

Lees meer
It's all about Mentelity
Bibian Mentel inhuren als spreker en dagvoorzitter bij het Sprekershuys
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer