Charles Groenhuijsen als spreker inhuren

Charles Groenhuijsen als spreker inhuren

Nederlandse journalist en publicist

Keep your dreams alive”

Biografie

Charles Groenhuijsen (1954) werkt vanuit Nederland (Hilversum) en de VS (Washington DC) als schrijver, columnist, consultant en spreker. Ook is hij een veel gevraagde moderator voor inhoudelijke discussies en feestelijke bijeenkomsten waarbij hij moeiteloos in zowel Nederlands als Engels opereert.

Hij is al 36 jaar (sinds 1974) actief in de journalistiek waarbij hij brede ervaring opgedaan heeft bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). Daarnaast werkte hij 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.

Groenhuijsen is breed inzetbaar. Hij heeft veelvuldig gesproken en geschreven over nationale en internationale politiek, economie en het zakenleven. Maar hij kan veel meer. In 2008 en 2009 was hij spreker en dagvoorzitter over uiteenlopende onderwerpen als internationaal transport, het politieke klimaat in Nederland, ontwikkelingen in het Nederlandse onderwijs, multinationale business-financing, Internet-telefonie, de toekomst van de hypotheekmarkt, kansen voor midden- en kleinbedrijf, nieuwe toepassingen van business-software, de uitbreiding van de EU, de uitdagingen van de Nederlandse industrie en logistiek.

Ook neemt Charles je mee in de veranderende wereld. In de talrijke contacten op congressen en bij lezingen merkt hij het volgende: já, iedereen realiseert zich dat de tijd vliegt en néé, de meesten weten er het fijne niet van.

Charles heeft zich verdiept in een aantal onderwerpen.

Medische wereld: alles wordt anders
De verhouding tussen arts en patiënt staat op zijn kop. Het medisch business model gaat op de helling. In deze lezing zijn interessante voorbeelden te zien van de laatste medische technieken. Ook vertelt hij over ziekenhuizen en zorginstellingen die proberen in te spelen op al deze nieuwe ontwikkelingen.

Technologie maakt mensen sterker en gelukkiger
Charles gaat in de aanval tegen diegenen die zeggen dat technologie vooral heel eng is. Hij laat zien dat je met bijvoorbeeld robots en 3D-printing fantastische dingen kunt doen. Tevens laat hij aan de hand van fysieke voorbeelden zien hoe nieuwe technologie de maatschappij op een positieve manier kan beïnvloeden. En het gaat allemaal snel: Later is al lang begonnen!

Amerika wordt een héél ander land
Charles kijkt door een andere bril naar Amerika. Hij kijkt naar alle veranderingen die de laatste jaren met zich hebben gebracht. Hoe komt het toch dat de succesvolste innovaties en nieuwe business modellen (Apple, Uber, AirBnB, Amazon) bijna altijd uit de VS komen? Charles kijkt daarnaast ook vooruit: waar staat 'The Good Old USA' eigenlijk over 10 jaar?

Het gaat goed met de wereld
Aan het begin van deze lezing stelt Charles zijn publiek de vraag: 'Gaat het goed of slecht met de wereld?' De meerderheid van de aanwezigen denkt doorgaans dat het slecht gaat met de wereld. Daarom gaat Charles in discussie met zijn toehoorders. Middels concrete voorbeelden probeert hij tijdens deze lezing zijn toehoorders ervan te overtuigen dat het goed gaat met de wereld. Hoeveel mensen zal hij overtuigen?

Naast deze specifieke onderwerpen is Charles breed inzetbaar. Charles kan een op maat gemaakte lezing maken zodat er goed passende voorbeelden en stellingen gebruikt worden tijdens de lezingen. 

 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

VS, economie, media, duurzaamheid, de nieuwe werkelijkheid

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €4000,-

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Economie & Financien Maatschappij Onderwijs Ondernemen Leiderschap Innovatie & Trends Technologie & ICT Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap

Interview

Wat was je eerste baantje?

AH vakkenvullen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Nu: Eigen baas zijn.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Onherkenbaar veranderd. Media zijn dan gebaseerd op bus modellen die we nu nog amper kennen.

Voor wie heb je grote bewondering?

Desmond Tutu.

Wat weet niemand van je?

Dat blijft zo...

Twitter

  • @chgroenhuijsen Ho,ho,ho! Happy holidays. https://t.co/FuBiGFCDBE
  • @chgroenhuijsen #CO2: Denk je lopend door winkelstraten ook wel eens: We zijn met z’n allen stapelmesjokke dat we die honderden w… https://t.co/LN0SKrA5gk
  • @chgroenhuijsen Opvallend: Republikeinse partijgenoot noemt besluit van Trump over Syrië “rampzalig”. Daar is politieke moed voor… https://t.co/Py4Eb9mDKa
  • @chgroenhuijsen Nieuw geluid uit Duitsland: Meer immigranten, bitte! Schaffen sie dasz? https://t.co/hPmY8379T4 Ook: https://t.co/ODxi0TjCAv
  • @chgroenhuijsen Moedig van Donald Trump om nieuwe gevangeniswet te steunen: “ The law cements what is so far the biggest bipartisan… https://t.co/1rtKWECubh

Boeken

Schrijven in mijn pyamabroek / druk 1

Thuiswerken is in 2008 geen uitzondering meer. Geen kantoor met koffie...

Bestel

Hoera! Een Nieuwe President

Hoera! Een Nieuwe President 2e druk is een boek van Charles Groenhu se...

Bestel