Daniel Poolen als spreker inhuren

Daniel Poolen als spreker inhuren

Plastic Soep Specialist/Journalist /Reïncarnatie van Captain Planet

Als kind leer je het verschil tussen krom en recht. Als volwassene leer je iets kroms recht te praten.”

– Walter Pedro

Biografie

Wij leven in een wereld die mede mogelijk is gemaakt door plastic. Dit heeft ons mooie dingen gebracht, maar heeft ook zijn keerzijde. Onze oceanen vullen zich dagelijks met grote hoeveelheden plastic, met alle gevolgen van dien. Daniël is al jaren actief op dit gebied en kan u alles vertellen over dit probleem... en de oplossingen!

Van kleins af aan was Daniël gefascineerd door techniek en milieu. Waar de techniekkant zijn eerste 20 levensjaren de boventoon voerde, schoot zijn interesse voor milieu omhoog tijdens zijn studie als Industrieel Ontwerper. Aan de Universiteit Twente leerde hij alles om elk gewenst product te ontwerpen, maar borrelde gelijk de vraag hoe zinvol dit was. Wat voegt een nieuwe stofzuiger toe aan de berg met stofzuigers die er al is? Is dit vooruitgang? Vanaf dat punt heeft hij zich vol in de wereld van duurzaamheid gestort.

Van “sustainable engineering” is hij in de journalistiek belandt waar hij als presentator en researcher middels programma’s als 'de Keuringsdienst van Waarde', Groen Licht, 'IJsstrijd' en 'Zapp Your Planet' jong & oud wilt informeren over duurzaamheid.

Enkel informatie delen was niet genoeg, daarom is Daniel naast zijn televisiewerk al enkele jaren werkzaam in de wereld van plastic vervuiling. Bij de Plastic Mining Cooperation ontwikkelt hij als Chief Plastic Officer een oplossing voor de plastic soep.

Daniël is een enthousiaste spreker die als plastic soup specialist en duurzaamheidsingenieur op een toegankelijke manier de diepte in gaat met het publiek waardoor ze wijzer de zaal verlaten en zelf aan de slag kunnen gaan.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Milieu, duurzaamheid, productie van producten, materialen, wetenschap, plastic soep, plastic vervuiling, recycling, plastic

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €2000,-

In te huren als

Spreker Panellid

Onderwerpen

Maatschappij Onderwijs Lifestyle & Health Wetenschap Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap

Interview

Wat was je eerste baantje?

Amateur Golfinstructeur.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Dat is nog niet voorbij gekomen..

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Het vakgebied is tegen die tijd enorm gegroeid. Milieuproblemen en nadelige effecten voor de mens en dier zijn helder. Er zullen veel social enterprises zijn die middels verkopen van producten deze milieuproblemen aanpakken. De overheid loopt nog steeds achter, tenzij ik de post van Minister van Milieu heb weten te bemachtigen.

Voor wie heb je grote bewondering?

Eerder wat: de mier. Zij leven met een biomassa die gelijk is aan de mensheid op deze wereld, zijn groter in aantal, maar hebben geen negatieve invloed op het milieu. Daar kunnen we als mens nog wat van leren.

Wat weet niemand van je?

No comment.

Twitter