Danielle Braun als spreker inhuren

Danielle Braun als spreker inhuren

Corporate antropoloog. Werelsreiziger. Auteur managementboek van het jaar 2016 ‘de Corporate Tribe’, ‘Building Tribes’, Da’s Gek’. Directeur Academie voor Organisatiecultuur. #antropoloogdesvaderlands

Geen mens is los verkrijgbaar”

– Danielle Braun

Biografie

Een van Nederlands topsprekers, Danielle Braun, is corporate antropoloog, directeur van de Academie voor Organisatiecultuur en heeft al meerdere boeken geschreven, namelijk ‘Building Tribes’, ‘Da’s gek’ en het managementboek van het jaar ‘De Corporate Tribe’. 25 jaar geleden is Danielle begonnen als manager / bestuurder en momenteel reist ze de hele wereld rond. Tijdens haar reizen is ze opzoek naar manieren om tribes te bouwen en leiders sterk te maken. Danielle zet zich als expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap in om organisaties klaar te maken voor verandering. Daarnaast is ze een sparringpartner voor boards. Volgens haar functioneren we binnen de dynamiek en cultuur van een groep of organisatie.

Danielle bekijkt een organisatie als een tribale stam. Volgens haar weten we allang hoe we moeten organiseren en veranderen, maar zijn we het soms even vergeten in onze gebouwen van beton. Maar wat is een organisatiecultuur nu eigenlijk precies en hoe verander je deze? Hoe zorg je voor échte gesprekken in organisaties? Danielle gaat over echte organisaties en hoeveel leuker het is om een tribe te bouwen dan een organisatie te managen.


Met haar motto’s: “Een mens is niet los verkrijgbaar” en ‘Aandacht is het nieuwe goud’ geeft #antropoloogdesvaderlands op radio, tv, kranten en social media aandacht aan de dingen die om ons heen gebeuren. Haar verhalen zijn meeslepend, vol prachtige foto’s en filmbeelden.
Wil je beter leren leiden, veranderen en functioneren? Leer de grammatica van je organisatiecultuur tot in haar genen te doorgronden en reis met Danielle mee door je eigen organisatie tribe: leer van wat we al weten!

Building Tribes 

Danielle maakt vertrouwd wat vreemd is en vreemd wat vertrouwd is. Ze neemt het publiek mee op reis over de wereld om uiteindelijk weer terug te keren in eigen boardroom of organisatie. Danielle doet mee in de top van sprekers in Nederland en vertelt haar verhaal altijd met passie, altijd up-tempo met prachtige beelden en altijd met interactie. Voor elke lezing vindt er een voorbespreking plaats zodat de lezing altijd op maat is, herkenbaar en toepasbaar, mede door haar bestuurlijke ervaring. 

 

Danielle werkt met krachtige en geweldige werkvormen waarmee het publiek individueel en in groepsverband aan de slag kan. De keynote kan qua duur variëren, van 20 minuten tot twee uur, of een masterclass van een hele of halve dag. Mocht het nodig zijn dan kan ze met meer mankracht komen. Op deze manier kunnen er grote groepen actief aan het werk gezet worden kunnen er dialogen en/of debatten gefaciliteerd worden. 

 

Als je de zaal verlaat, verlaat je deze anders dan dat je binnen kwam. Ietwat verward én voorzien van uiterst praktische tools. 


‘Braun is exotisch als het over cultuur gaat, uitdagend als het om gedrag gaat, keihard als het over organiseren gaat, liefdevol als het over mensen gaat, wetenschappelijk onderbouwd als het moet, vol humor als het kan. Altijd up-tempo en interactief. Danielle gaat over echtheid. Over het bezielen van organisaties. Ze wil dat mensen elkaar in deze snelle tijd werkelijk blijven zien.’

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Leiderschap, verandermanagement, reizen, antropologie, organisatiekunde, innovatie, trends, macht in organisaties, GGZ, ontwikkelingen in de zorg

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €4000

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter Panellid

Onderwerpen

Leiderschap Bedrijfsleven & Management Innovatie & Trends Wetenschap Sales & Klantgerichtheid Onderwijs Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Dierverzorger bij stichting Aap.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Verkiezing Management boek van het jaar 2016 met boek de Corporate Tribe.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Dan is antropologie een van de standaard disciplines in management en leiderschap en wordt er bij elke grote verandering standaard een antropoloog ingezet.

Voor wie heb je grote bewondering?

Kunstenares Marina Abramowizc met haar extreme performance art.

Wat weet niemand van je?

Dat ik een tijd ziek ben geweest en hoe geweldig het is om daar bovenop te zijn gekomen. En dat ik ondanks al mijn reizen eigenlijk het liefste thuis met mijn gezin ben.

Boeken