Vakgebied

Teamwork
Sport
Sport&Motivatie
Teambuilding
Topsport
Motivatie
Formule 1

Thema's

Sport & Motivatie
Business & Management

In te huren als

Talen

Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

David Coulthard had een lange een spectaculaire carrière als Formule 1-coureur. David Coulthard reed voor drie van de meest succesvolle teams in de geschiedenis van de sport. Namelijk; Williams, McLaren en Red Bull Racing. Toen hij eind 2008 stopte met racen in de F1 had David een record behaald. Hij had het hoogst aantal punten als Britse Formule 1-coureur ooit gescoord.


David Coulthard heeft 13 keer de Grand Prix gewonnen waaronder tweemaal winnaar van zowel de Britse als de Monaco Grand Prix. Hij behaalde 62 keer podiumplaatsen tijdens een lange Formule 1-carrière waarin hij racete tegen concurrentie van wereldklasse, waaronder Michael Schumacher, Mika Hakkinen, Fernando Alonso en Lewis Hamilton.


In 1998 won McLaren de Formule 1-wereldkampioenschap waar David Coulthard een belangrijke rol in speelde. Het team eindigde op de 2e plaats in 1999, 2000 en 2001.


David is één van de oprichters van het Red Bull Racing-team in 2005, bracht het team in 2006 voor het eerst op het podium in Monaco en speelde een grote rol bij de ontwikkeling ervan tot een viervoudig WK-team in 2010-2013.


David Coulthard heeft een succesvolle tweede carrière opgebouwd als omroep en commentator van wereldklasse, aanvankelijk bij BBC Television en meer recentelijk bij Channel 4, waarvoor Davids productiebedrijf Whisper Films de televisiereportage van de Formule 1 in het VK produceert.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer