Dolf Jansen als spreker inhuren

Dolf Jansen als spreker inhuren

Cabaretier, criminoloog, schrijver, presentator en marathonloper

β€œSamen zijn we overal!”

Biografie

Dolf Jansen is cabaretier, schrijver, muzikant, presentator en marathonloper. Hij start zijn cabaretcarrière met Hans Sibbel (Lebbis) in 1989 met succes wanneer hij aan het Leids Cabaret Festival meedoet. Daarna volgen vele uitverkochte cabaretprogramma's voor het duo Lebbis en Jansen, waaronder ook oudejaar programma's. Sinds een jaar of 10 staat Dolf op de planken met zijn solo voorstellingen. Veelal zijn dit Oudejaarsvoorstellingen. Ook is hij een graag geziene gast bij DWDD en Pauw.

Dolf Jansen is creatief. Hij schrijft veel en vaak: columns, gedichten, liedteksten, reisverhalen, interviews en voor diverse televisieprogramma's. Ook maakt hij geregeld speciale voorstellingen op maat voor bedrijven, congressen en dergelijke en interviewt met scherpe tong. Op de radio met zijn eigen muzikale programma 'Afslag Thunderroad' en elke zaterdagmiddag met 'Spijkers met Koppen'.

Dolf is een betrokken mens. Hij zet zich in voor Oxfam Novib en WarChild, de HIER!-campagne en het KWF. Dolf Jansen is inzetbaar als spreker, dagvoorzitter, interviewer, cabaretier en columnist. Vaak is hij stukken rustiger dan mensen van hem verwachten, maar de humor ligt altijd ergens op de loer!

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Actualiteiten en alles op het gebied van duurzaamheid.

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter Panellid Interviewer Performer

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Ondernemen Kunst & Cultuur Cabaret & Entertainment Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap

Interview

Wat was je eerste baantje?

Immense krantenwijken, vanaf m'n 13e.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Dat hoogtepunt moet nog komen. Tot nu toe vind ik het feit dat ik het al ruim 25 jaar op dit niveau volhoud een behoorlijk (en langgerekt) hoogtepunt.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Het mooie van kunst (cultuur) in zijn meeste vormen is dat het onvoorspelbaar is, maar er zullen over tien jaar nog grappen worden gemaakt en mensen zullen erom lachen, ik zal daar nog een rol in spelen, en mannen zullen nog steeds grappiger zijn (danwel denken te zijn) dan vrouwen....verder is er, dus, en gelukkig, weinig over te zeggen.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor Richard Powers (schrijver), voor Haile Gebrselassie (hardloper), voor Bruce Springsteen (the Boss) en voor iedereen die zich inzet om het leven van anderen leuker, beter of dragelijker te maken.

Wat weet niemand van je?

Dat ik nooit antwoord geef op vragen naar een geheim.

Twitter