Esther Vergeer als spreker inhuren

Esther Vergeer als spreker inhuren

Eén van de grootste Nederlandse sporters aller tijden & directeur van het ABN-Amro-toernooi World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam en daarnaast adviseur van het NOC*NSF voor het Paralympic Team NL

Het gaat er niet om de beste te zijn, het gaat er om iedere dag beter te willen worden”

Biografie

Esther Vergeer vertelt open en eerlijk over haar ervaringen als sportster met een handicap. Indrukwekkend is haar verhaal over het omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen. Motivatie en enthousiasme zijn hierbij haar sleutelwoorden. Naast presentaties geeft Esther Vergeer ook rolstoeltennisclinics.

Esther Vergeer is de succesvolste Nederlandse gehandicapte sportster. Zo won Esther 470 wedstrijden op rij! Ze was echter niet vanaf haar geboorte gehandicapt. Tot haar zesde levensjaar was ze een heel gezond meisje. Na enkele symptomen en tests bleek dat Esther eenbloedvatenafwijking rondom haar ruggenmerg had. Een zeer risicovolle operatie zorgde ervoor dat ze in een rolstoel terecht kwam.

Na haar operatie begon ze haar sportieve carrière niet met tennis. In het revalidatiecentrum kwam Esther Vergeer met allerlei sporten in aanraking. Tennis en basketball sprongen er voor haar direct uit. Esther heeft gespeeld voor het Nationale Damesteam rolstoelbasketbal. Haar grootste overwinning was het behalen van het Europees Kampioenschap, een ervaring die ze niet had willen missen. Het basketbal bleek later moeilijk te combineren met school en tennis. In 1998 heeft ze dan ook een keus moeten maken tussen tennis en basketbal. Het werd uiteindelijk tennis. Dit bleek geen verkeerde keus te zijn!

Na drie jaar op nationaal niveau te hebben gespeeld, besloot Esther Vergeer, samen met haar coach dat ze het ook internationaal moest gaan proberen. Deze beslissing heeft tot veel (inter)nationale titels geleid. Op 12 februari besluit Esther te stoppen met haar internationale tenniscarrière. Tevens presenteert Esther op hetzelfde moment haar biografie ‘Kracht & Kwetsbaarheid’. Voor dit bijzondere boek schreven sportlegendes Johan Cruijff en Roger Federer het voorwoord. In 2014, tijdens de US Open in New York, lanceerde ze haar biografie in het Engels ‘Fierce & Vulnerable’. Esther Vergeer is op dit moment directeur van het ABN AMRO-toernooi World Wheelchair Tennis Tournament in Rotterdam en daarnaast adviseur van het NOC*NSF voor het Paralympic Team NL.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Samen doelen stellen, omgaan met tegenslagen, presteren onder druk, sport

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter Panellid

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Leiderschap Sport Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Rolstoeltennisser en ik heb parttime gewerkt bij NOC*NSF als beleidsmedewerkers

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Gouden medaille in Beijing 008 Paralympisch Spelen.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik spreek nog steeds veel voor bedrijven, nationaal en internationaal. De Esther Vergeer Foundation inspireert kinderen met een handicap om te gaan sporten, ik ben nog steeds toernooi directeur van het ABN AMRO World Wheelchair tennis Tournamen en in begeleidt jonge paralympische sporters op weg naar hun droom.

Voor wie heb je grote bewondering?

Roger Federer.

Wat weet niemand van je?

Dat ik eigenlijk heel onzeker ben.

Twitter

Boeken

Die Krux mit der ISBN

Die ISBN-Agentur vergibt preiswerte ISBN-Kontingente nur nach Vorlage ...

Bestel

Esther Vergeer

Zelden werd een sport mondiaal zo beheerst door één persoon. Tien jaar...

Bestel