Fatima Moreira de Melo als spreker inhuren

Fatima Moreira de Melo als spreker inhuren

Oud hockeyspeelster, pokerwoman

Leven en laten leven!”

Biografie

Op 4 juli 1978 wordt Fatima, vernoemd naar het bedevaartsoord in Portugal, geboren in Rotterdam. Dit is ook de stad waar ze opgroeit als enige dochter van een Portugese vader en een Nederlandse moeder. Deze mix van culturen is de basis voor haar grote verscheidenheid aan talenten en mogelijkheden. Zo wordt ze tweetalig opgevoed en maakt ze op zesjarige leeftijd haar entree op de hockeyvelden.

Dat Fatima goed kan hockeyen, technisch zeer begaafd is en ook nog eens doorzettingsvermogen heeft, blijft niet onopgemerkt. Op twaalfjarige leeftijd speelt ze voor het eerst in de nationale jeugdselecties en vanaf haar vijftiende speelt ze in Dames 1 van HGC, waarmee ze tot twee keer landskampioen wordt. Niet veel later wordt ze geselecteerd voor het Nederlands elftal. Daar groeit ze niet alleen uit tot vice-captain en een van de dragende speelsters, maar ook tot bekende Nederlander. Dat laatste heeft vooral te maken met haar uitstraling en commerciële waarde voor het bedrijfsleven. Fatima wordt vooral bekend door haar spotjes voor de Rabobank, waar ze drie jaar lang het gezicht van is.

Naast haar hockeycarrière rond Fatima ook het VWO af, studeert ze in 2006 af als meester in de rechten aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en presenteert ze tussendoor een aantal programma's voor TALPA. Ze heeft al vroeg in de gaten dat er ook een leven is na de sport. Dat leven na de sport begint als ze na 257 officiële interlands gespeeld te hebben en met het Nederlands elftal alles gewonnen heeft wat er te winnen is. Fatima is samen met haar team een aantal keren beste van Europa, de beste van de wereld in 2006 en in 2008 zelfs gouden medaillewinnaar op de Olympische Spelen. 

Na haar hockeycarrière wil Fatima andere talenten gaan ontwikkelen. Ze speelt drie maanden een gastrol in 'Onderweg Naar Morgen' en vertoont haar zangkunsten op diverse gelegenheden. Voor haar sponsors 'Le Coq Sportif' en 'ZINZI' ontwerpt ze respectievelijk een kleding- en sieradenlijn. Maar waar Fatima echt weer een uitdaging en competitie in vindt is: poker! Als speelster van Team PokerStars reist Fatima de hele wereld over om toernooien te spelen en doet dat niet onverdienstelijk. Een nieuwe passie is geboren!

Fatima Moreira de Melo vertelt in duopresentaties over doorzettingsvermogen, teambuilding en het bereiken van de top. Ook is Fatima inzetbaar voor het presenteren van awardshows, gala’s, het geven van hockeyclinics, interviews en reclame campagnes.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Topsport, poker, teambuilding, doorzettingsvermogen, het bereiken van de top

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €3500,-

In te huren als

Spreker Panellid

Onderwerpen

Sport Lifestyle & Health Leiderschap Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Ik heb 1 dag op het strand gewerkt!

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Toen mijn hele hockeyteam 200 imitatie sketches gingen opvoeren over mij! Dat het hele team mij dus wel heel goed kende, briljant vond ik dat!

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Op het gebied van poker; dynamisch! Het moet in Nederland eerst gelegaliseerd worden en dan gaan er mooie dingen gebeuren.

Voor wie heb je grote bewondering?

Dat zijn er wel meer... Maar mijn Oma, die was altijd hipper dan ik. Dat is toch gaaf!

Wat weet niemand van je?

Dat ik heel lief ben...

Twitter

Publicaties