Vakgebied

Technologie
Wetenschap
ICT
Zorg
Innovatie & Trends
Persoonlijke ontwikkeling
Lifestyle & Health

Thema's

Wetenschap
Innovatie & Trends
Technologie en ICT

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels
Duits

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Femke Nijboer is te boeken als spreker, interviewer en panellid bij het Sprekershuys. Zij spreekt over zorg, wetenschap, innovaties, trends, technologie en persoonlijke ontwikkeling. Op deze pagina kun je onder de kop 'Sessies' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Femke Nijboer

Femke is medisch en neuropsycholoog. Ze promoveerde magna cum laude met een proefschrift over de brain-computer interface technologie aan de Universiteit van Tübingen in Duitsland. In 2012 kreeg ze een prestigieuze Veni-beurs toegekend door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Ze was winnares van de L’Oréal-UNESCO For Women in Science fellowship in 2014, waarmee ze vijf maanden kon werken aan het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS-KNAW).

Femke heeft als wetenschapper verschillende prijzen op haar naam staan en doet al jaren onderzoek naar het brain-computer interfaces en het Goede Leven. Keer op keer ziet zij in haar onderzoek dat geluk niet samenhangt met een perfect lichaam of perfecte technologie, maar veel meer met flexibiliteit en sociale relaties.

Vroeger werd Femke vaak verweten dat ze niet in de pas liep binnen de wetenschap en techniek, tegenwoordig wordt ze juist geroemd omdat ze liefst buiten de lijntjes kleurt. Die positie past perfect bij haar: zo léér je nog eens wat. Ook staat ze bekend om haar aanstekelijke enthousiasme, gevoelvolle verhalen en humor.


Docente

Sinds 2018 is ze als universitair docente werkzaam bij de Universiteit van Twente onderzoekt ze hoe ze met creatieve technologie en slimme diensten (e-Health) eenzaamheid kan bestrijden en een gezondere leefstijl kan bevorderden. Humor en een knipoog spelen een grote rol in haar oplossingen.

Naast haar wetenschappelijke werk begon Femke zich vanaf 2016 meer te richten op het maatschappelijke debat over neurotechnologie: de samensmelting van elektronica en ICT met het brein en de maatschappelijke gevolgen daarvan.


Boek Femke Nijboer bij het Sprekershuys!

Femke Nijboer is te boeken als spreker bij het Sprekershuys en is expert op het gebied van wetenschap, innovatie & trends, technologie& ICT en trendwatchers. Op deze pagina vind je onder de kop ‘Sessies’ meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Spreker Femke Nijboer boeken voor jouw evenement? Neem hier contact met ons op!

Lees meer
We zijn niet alleen ons brein
Spreker Femke Nijboer boeken bij het Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer