Fons de Poel als dagvoorzitter inhuren

Fons de Poel als dagvoorzitter inhuren

Journalist, dagvoorzitter

De ware wijsheid is traag van begrip.”

Biografie

Fons de Poel (Nijmegen, 1955) behoort als tientallen jaren tot de top van de Nederlandse televisiejournalistiek. Hij begint zijn carriere in de jaren zeventig in zijn geboortestad als lokaal journalist bij De Gelderlander. In 1985 wordt hij internationaal verslaggever voor 'Brandpunt', het oudste informatieve programma van de Nederlandse televisie. De Poel bereist in lengte van jaren de nieuwsgebieden van de wereld. Vooral het Midden Oosten, Afrika en Zuid Amerika hebben zijn speciale belangstelling.  In 1992 wordt hij hoofdredacteur van de rubriek. In 1996 brengt hij een fusie tot stand tussen de actualiteitenrubrieken van verschillende omroepen. De nieuwe rubriek, 'Netwerk', zendt zes keer per week uit. 

Daarnaast richt De Poel het programma Reporter op, een rubriek zich richt op onderzoeksjournalistiek. Het Reporterteam van De Poel grossiert seizoenenlang in onthullingen die het politieke establishment in rep en roer brengen.

De Poel ontwikkelt talrijke andere tv-formats. Zo maakte hij tientallen uitzendingen van het biografieën-programma Profiel en een gedragswetenschappelijke serie onder de titel Het Gevoel van De Poel.

De Poel is als journalist en anchor verbonden aan het programma Brandpunt 2.0

De Poel is een veelgevraagd dagvoorzitter en heeft een productiemaatschappij die zich, behalve op tv-formats, richt op het inhoudelijk vormgeven van congressen. Zijn brede journalistieke ervaring maakt hem inzetbaar op vrijwel alle maatschappelijk relevante onderwerpen.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Alle actuele maatschappelijk-journalistieke terreinen, bijzondere belangstelling voor: gedragswetenschap, strategie en economie

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Dagvoorzitter Interviewer Presentator Spreker Panellid

Onderwerpen

Maatschappij Ondernemen Leiderschap Economie & Financien Bedrijfsleven & Management Strategie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Schrijven voor de lokale voetbalclub en een eigen straatkrantje.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Grote onthullingen bij Reporter en een sommige nieuwswaardige internationale reportages.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Minder generalisten, meer specialisten.

Voor wie heb je grote bewondering?

Paus Franciscus. Nelson Mandela.

Wat weet niemand van je?

Dat ik ook mijn geheimen heb!

Publicaties