Vakgebied

Duurzaamheid
Leiderschap
Politiek
Maatschappij
Klimaat
Conflicten
Bestuur, Beleid en Politiek
Actualiteiten en duurzaamheid
Bestuur & beleid
De actualiteit
Duurzaamheid & Klimaat
Cultuurverbetering

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Duurzaamheid & Klimaat
Bestuur, Beleid & Politiek

In te huren als

Spreker

Talen

Engels
Frans

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

François Hollande bekend als oud president van Frankrijk. Tijdens zijn mandaat voerde hij belangrijke hervormingen door die het concurrentievermogen en de groei van de Franse economie begonnen te herstellen.


Het presidentschap van François Hollande werd gekenmerkt door de actie die hij ondernam tegen internationaal terrorisme en klimaatverandering. Door begin 2013 Franse troepen naar Mali te sturen, heeft François Hollande het geweld van terroristische groeperingen het hoofd geboden.


Onder Nederlands voorzitterschap en leiderschap werd de Overeenkomst van Parijs van 2015 ondertekend door een overweldigende meerderheid van de wereldgemeenschap. De overeenkomst heeft tot doel de wereldwijde reactie op de dreiging van klimaatverandering te versterken en het vermogen van landen te versterken om met de gevolgen van klimaatverandering om te gaan.


François Hollande heeft historische stappen ondernomen om de gelijkheid in Frankrijk te bevorderen, de werkloosheid te verlagen, een 'miljonairsbelasting' te creëren en het homohuwelijk te legaliseren.


Hij was eerder de eerste secretaris van de Socialistische Partij van 1997-2008, burgemeester van Tulle van 2001-08 en voorzitter van de Algemene Raad van Corrèze van 2008-12. Onder zijn vele huidige belangen is François Hollande voorzitter van de Stichting "France is Committed", wiens missie het is om alle initiatieven te ondersteunen die bijdragen aan het versterken van de solidariteit en het creëren van banden tussen burgers.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer