Vakgebied

Thema's

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Gijs van Loef (bestuurskundig socioloog, cum laude) is een onpartijdig criticus van het huidige zorgstelsel en expert marktwerking in de publieke sector. Hij is woordvoerder van het Platform Betrouwbare Zorgcijfers, was de financieel expert achter het Nationaal Zorgfonds en is de meest gelezen blogger op het zorgmediaplatform skipr. Hij heeft met zijn vlijmscherpe analyses van de gezondheidszorg, een van de grote thema’s die alle Nederlanders bezig houdt en iedereen direct aangaat, de knuppel in het hoenderhok gegooid. Wist u dat Nederlanders in 1980 na Japanners de hoogste levensverwachting ter wereld hadden en dat we zijn weggezakt naar een 7 e plaats in Europa?! Wist u dat de kwaliteit van de medische zorg sinds de invoering van de marktwerking in de zorg geleidelijk aan terrein verliest op landen als Zwitserland, Zweden, Noorwegen en Spanje? Lees hierover en nog veel meer op: www.gijsvanloef.nl .


Gijs van Loef publiceert sinds 1997 onafhankelijke, kritische beschouwingen over het openbaar bestuur. Boeken: 'De kloof voorbij, een visie op de toekomst van Nederland' (2008) en ‘Kiezen tussen overheid en markt’ (2013). Zijn expertise is gestoeld op vijftien jaar werkervaring in het bedrijfsleven (Philips, Deloitte, Capgemini) en twintig jaar werkervaring in de publieke sector als organisatie adviseur, programma-manager, interim-manager en wethouder. Ga met Gijs in gesprek over een duurzame, betaalbare, goede en toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen.

Lees meer

Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer