Vakgebied

Debatteren
Workshop succesvolle communicatie en speechen als Obama
De kunst van het overtuigen!

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Communicatie & Media

In te huren als

Spreker
Dagvoorzitter
Interviewer
Presentator
Panellid

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 2.500

Biografie

Biografie

Gijs Weenink is directeur van de DebatAcademie en werkt als debattrainer, motivational speaker en Lagerhuisdebatleider in 19 landen van Europa. Hij leidde de afgelopen 22 jaar 2.500 debatten met 250.000 mensen over tal van ondewerpen op congressen in bedrijven, banken en ministeries, bij de Europese Commissie en in opdracht van het Europees Parlement. Als trainer en motivational speaker trad hij 2.500 maal op en trainde hij meer dan 25.000 mensen in debatvaardigheden, speech en pitchwaardigheden en campagnetechnieken. Het Lagerhuisdebat is op congressen altijd het hoogst gewaardeerde onderdeel. Gijs studeerde in Tilburg Beleid en Organisatiewetenschap en debatteert daar sinds 1991 bij de door hem opgerichte Tilburgse debatvereniging Cicero. In 1993 richtte hij de Nederlandse Debat Vereniging op waarna hij als voorzitter het debatteren in Nederland heeft gestimuleerd door het oprichten, adviseren en trainen van debatverenigingen, het organiseren van toernooien en het opzetten van een landelijke competitie. Hij nam deel aan internationale toernooien zoals de Oxford Intervarsity en de Wereldkampioenschappen in Cork (1996) en Athene (1998). Daarnaast nam hij zitting in de World Debating Council. Na overwinningen op landelijke toernooien in 1993 en 1994 werd hij al snel benaderd door politieke partijen, bedrijven, gemeenten, provincies, ministeries, hogescholen en universiteiten om trainingen te geven. Zo organiseerde hij onder meer het Schipholdebattoernooi en het Interdepartementaaldebatoernooi. Als directeur van de DebatAcademie en traint en coacht hij verschillende TweedeKamerleden en mensen uit het bedrijfsleven. Tevens doceerde hij onder meer aan de Technische Universiteit Eindhoven, de Fontys Hogescholen en de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg.

Lees meer
The experience of debating is crucial. You can have brilliant ideas, but if you can't put them across, your brains won't get you anywhere. ”– Lee Iacocca, CEO Chrysler Company 1984
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer