Vakgebied

Debatteren
Workshop succesvolle communicatie en speechen als Obama
De kunst van het overtuigen!

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Communicatie & Media

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 2.500

Biografie

Biografie

Gijs Weenink is te boeken als debatleider en geeft trainingen op het gebied van debatteren en speechen. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.


Gijs Weenink is directeur van de DebatAcademie en werkt als debattrainer, motivational speaker en Lagerhuisdebatleider in 19 landen van Europa. Hij leidt vele debatten over tal van onderwerpen op congressen, voor banken en ministeries, bij de Europese Commissie en in opdracht van het Europees Parlement. Als trainer en motivational speaker heeft hij 2500 keer opgetreden en meer dan 25.000 mensen getraind in debatvaardigheden, speech- en pitchwaardigheden en campagnetechnieken. Het Lagerhuisdebat is op congressen altijd het hoogst gewaardeerde onderdeel.


Gijs studeerde in Tilburg Beleid en Organisatiewetenschap en debatteert sinds 1991 bij de door hem opgerichte Tilburgse debatvereniging ‘Cicero’. In 1993 richt hij de Nederlandse Debat Vereniging op. Als voorzitter wil hij het debatteren in Nederland stimuleren door het oprichten, adviseren en trainen van debatverenigingen en het organiseren van toernooien en landelijke competitie. Zelf neemt hij deel aan internationale toernooien zoals de Oxford Intervarsity en de Wereldkampioenschappen in Cork (1996) en Athene (1998). Daarnaast neemt hij zitting in de World Debating Council. Na overwinningen op landelijke toernooien in 1993 en 1994 wordt hij al snel benaderd door politieke partijen, bedrijven, gemeenten, provincies, ministeries, hogescholen en universiteiten om trainingen te geven. Zo organiseert hij onder meer het Schipholdebattoernooi en het Interdepartementaal debattoernooi.


Als directeur van de DebatAcademie en traint en coacht Gijs verschillende Tweede Kamerleden en mensen uit het bedrijfsleven. Tevens doceerde hij onder meer aan de Technische Universiteit Eindhoven, de Fontys Hogescholen en de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg.


Tijdens de coronacrisis heeft Gijs niet stilgezeten. Hij heeft deze periode aangegrepen om twee boeken te schrijven en alles wat hij deed alleen nog maar online aan te bieden:


- Lagerhuisdebatten (tot 200 personen) en dagvoorzitterschappen (www.debatacademie.nl). Deed dit onder andere voor ABN AMRO, Provincie Zuid-Holland, LTO Nederland, Young Feed Professionals en Zwitserleven.

- Debattrainingen www.bootcampdebatteren.nl voor politieke partijen en brancheverenigingen.

- Speech- en presentatietrainingen www.speechenalsobama.nl en www.nieuwjaarsspeech.nl (open inschrijving en incompany) voor onder andere de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappers.

- Lezingen over zijn boek Never waste a good crisis voor onder andere Businessclusbs, Rotary’s et cetera.

- Lezingen en trainingen over Ben ik in beeld? Dit gaat over online vergaderen voor onder andere De Nederlandse Academie van Voedingswetenschappers, Young Feed Professionals en de branchevereniging van Biomedische Informatiespecialisten.


Tevens komt er nog een nieuw boek aan: 'Nooit meer naar kantoor!'.

Lees meer
The experience of debating is crucial. You can have brilliant ideas, but if you can't put them across, your brains won't get you anywhere. ”– Lee Iacocca, CEO Chrysler Company 1984
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer