Gijs Weenink als spreker inhuren

Gijs Weenink als spreker inhuren

Lagerhuisdebatleider, debat- en speechtrainer, motivational speaker en dagvoorzitter

The experience of debating is crucial. You can have brilliant ideas, but if you can't put them across, your brains won't get you anywhere. ”

– Lee Iacocca, CEO Chrysler Company 1984

Biografie

Gijs Weenink is directeur van de DebatAcademie en werkt als debattrainer, motivational speaker en Lagerhuisdebatleider in 19 landen van Europa. Hij leidde de afgelopen 22 jaar 2.500 debatten met 250.000 mensen over tal van ondewerpen op congressen in bedrijven, banken en ministeries, bij de Europese Commissie en in opdracht van het Europees Parlement. Als trainer en motivational speaker trad hij 2.500 maal op en trainde hij meer dan 25.000 mensen in debatvaardigheden, speech- en pitchwaardigheden en campagnetechnieken. Het Lagerhuisdebat is op congressen altijd het hoogst gewaardeerde onderdeel.  

Gijs studeerde in Tilburg Beleid- en Organisatiewetenschap en debatteert daar sinds 1991 bij de door hem opgerichte Tilburgse debatvereniging Cicero. In 1993 richtte hij de Nederlandse Debat Vereniging op waarna hij als voorzitter het debatteren in Nederland heeft gestimuleerd door het oprichten, adviseren en trainen van debatverenigingen, het organiseren van toernooien en het opzetten van een landelijke competitie. Hij nam deel aan internationale toernooien zoals de Oxford Intervarsity en de Wereldkampioenschappen in Cork (1996) en Athene (1998). Daarnaast nam hij zitting in de World Debating Council.

Na overwinningen op landelijke toernooien in 1993 en 1994 werd hij al snel benaderd door politieke partijen, bedrijven, gemeenten, provincies, ministeries, hogescholen en universiteiten om trainingen te geven. Zo organiseerde hij onder meer het Schipholdebattoernooi en het Interdepartementaaldebatoernooi. Als directeur van de DebatAcademie en traint en coacht hij verschillende Tweede-Kamerleden en mensen uit het bedrijfsleven. Tevens doceerde hij onder meer aan de Technische Universiteit Eindhoven, de Fontys Hogescholen en de Academie voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg.

Regelmatig treedt hij op als dagvoorzitter op congressen en als presentator van Lagerhuisdebatten, beleids- en discussiedagen voor bedrijven en ministeries.
Zo presenteerde hij Lagerhuisdebat bij de presentatie van de jaarcijfers van ASML in Veldhoven met 2.500 man publiek en de MVO-debatten van Schuttelaar en Partners in Nieuwspoort. Momenteel brengt hij met de DebatAcademie een innovatie op de markt waarmee in een dag onvrede uit een organisatie wordt gehaald.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Workshops; de 8 gouden regels voor succesvolle communicatie; speechen als Obama, debatteren, de kunst van het overtuigen!

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €2500,-

In te huren als

Spreker Presentator Panellid Dagvoorzitter Interviewer

Onderwerpen

Leiderschap Ondernemen Marketing & Communicatie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Fruitplukker.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Een Lagerhuisdebat met 700 jonge boeren in de Brabanthallen in opdracht van FrieslandCampina.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Er zal veel meer geïnvesteerd worden door organisaties in interactiviteit, kruisbestuiving en samenwerking tussen de medewerkers en het netwerk rond de organisatie.

Voor wie heb je grote bewondering?

Richard Brandson en Jack Wels.

Wat weet niemand van je?

Dat ik vroeger een abonnement op de Vrekkenkrant had.

Twitter

  • @GijsWeenink one person unfollowed me // automatically checked by https://t.co/XJ4i7idlnm
  • @GijsWeenink We hebben nog ruimte voor 2 deelnemers in onze jubileummasterclass Speechen als Obama op maandag 14 januari met cha… https://t.co/GwVSJSRbkv
  • @GijsWeenink one person followed me and 2 people unfollowed me // automatically checked by https://t.co/XJ4i7idlnm
  • @GijsWeenink 2 people followed me and 2 people unfollowed me // automatically checked by https://t.co/XJ4i7idlnm
  • @GijsWeenink one person followed me and one person unfollowed me // automatically checked by https://t.co/XJ4i7idlnm