Hanna Verboom als spreker inhuren

Hanna Verboom als spreker inhuren

Actrice, Regisseur, presentatrice, sociaal ondernemer

In order to discover new land one must lose sight of the shore for a while”

– Andre Gide

Biografie

Zo presenteerde ze in 2004 het bekende muziekprogramma Top of The Pops, speelde ze in de serie Boks van Talpa, deed ze mee aan de serie Peking Express VIP en aan het BNN programma Crazy88.

Op het witte doek schitterde ze in Feuten het Feestje, Finn, Gone Back, Achtste Groepers Huilen Niet en de thriller Quiz van Dick Maas.

Ook internationaal is Hanna niet onopgemerkt gebleven. Ze speelde rollen in Deuce Bigalow: European Gigolo, de thriller Drifter, de Amerikaanse serie The Interior en de avontuurlijke familiefilm The Seven of Daran.

In 2011 speelde Hanna in het zeer succesvolle toneelstuk De Eetclub.

In 2015 maakt Hanna haar debuut als regisseuse tijdens het Cannes Filmfestival met de korte film Het Cadeau en haar andere regieprojecten scoorden internationaal hoge ogen.

Naast haar acteerwerkzaamheden is Hanna ‘founding mother’ van het video on demand platform Cinetree, voor verhalen die verteld moeten worden. Tevens is zij oprichter van het crowdfunding platform GET IT DONE, waarmee ze ‘small human-needs development projects’ helpt realiseren.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Acteren, regisseren, ondernemerschap, sociaal ondernemerschap, duurzaamheid, Afrika, storytelling, ontwikkelingswerk

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Dagvoorzitter Presentator Spreker Panellid Interviewer

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Ondernemen Leiderschap Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap

Interview

Wat was je eerste baantje?

Ik schilderde en ik werkte op de vleesafgdeling van de c-1000. Mooie combinatie:) Mijn schilderijen verkocht ik voor een paar honderd euro in een meubelzaak. Hiermee bekostigde ik mijn reizen. Vanaf een jaar of 16 reisde ik de wereld rond.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Nu. Waar ik nu ben. Doen waar ik in geloof. Ik verdien heel weinig en het is een grote verantwoordelijkheid maar ik zou dit nooit ruilen voor een goedgevulde bankrekening of rode lopers en de spotlight.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

On demand kijken is de toekomst. Er zijn mega verschuivingen. Grote partijen als Amazon en de telecoms ontpoppen zich steeds meer als aggregators. Content is de hot commodity en de consument leidt aan 'de paradox of choice'. Het is enorm interessant om te zien waar dit naar toe gaat en hoe elk bedrijf op een andere manier mag gaan nadenken over de verhalen die ze vertellen. Met GET IT DONE zijn we ook grote veranderingen aan het doorvoeren. We richten ons veel meer op het opzetten van sustainable businesses die werkgelegenheid creëren en local ownership hebben. Connectie is key. Ondernemen, sociaal al dan niet, gaat heel erg om relaties. Die zijn duurzaam. Dat was ook het probleem met het oude ontwikkelingswerk model waarbij NL geld geeft aan Afrikaanse projecten maar er weinig daadwerkelijke verbinding is.

Voor wie heb je grote bewondering?

Mensen die gaan voor waar ze in geloven en niet opgeven. Mensen die steeds opnieuw vragen stellen en hun zwakheden omarmen. Daardoor zijn ze zo mooi en onmetelijk krachtig. Mensen die zichzelf steeds weer opnieuw durven uitvinden. Wende Snijders, Richard Branson, Bishop Zac Nigiriye, Allejandro Innaritu, Cate Blanchett.

Wat weet niemand van je?

Dat ik een groot karaoke fan ben. Op het gênante af.

Twitter

  • @hannaverboom RT @nytimes : NYT investigation: Internal Facebook records show that the company gave Microsoft, Amazon, Netflix and other tech giants far m…
  • @hannaverboom Zo mooi deze docu!! Een ode aan alle helden die een handicap niet als een handicap zien en het leven met de grootst… https://t.co/VKh0IBwTGE
  • @hannaverboom Hurraaay its @idfa time!!🎉🎉🎉🎉 #publieksprijs winnaar Doof kind nu op @cinetree ❤️ https://t.co/Hz6S9Qdo9N
  • @hannaverboom RT @cinetree : De afgelopen weken daagden verschillende acteurs elkaar uit om hun 10 meest inspirerende films met elkaar te delen. Speciaal…
  • @hannaverboom RT @RosemarievanHam : Gewoon even kijken de korte documentaires over de Plastic Sailors! Met dank aan @NatGeoNL @hannaverboom https://t.co/…