Vakgebied

Thema's

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 3.000

Biografie

Biografie

Hans Appel is expert op het gebied van technologie, innovatie en marketing. Hij is al al meer dan 40 jaar actief in de automatisering, werkte oa bij Apple Computers en was Chief Technology Officer bij Sun Microsystems.

Tegenwoordig is hij lector bij de Hanzehogeschool University of Applied Sciences in Groningen en is hij als Research Fellow betrokken bij het Innovation Center for Advanced Sensors & Sensor Systems.

Na zijn elektonica-studie hield hij zich eind jaren zestig bezig met de bouw en het programmeren van hybride analoge en digitale computersystemen. Begin zeventiger jaren trad hij in dienst vanSperry UNIVAC, een bedrijf dat zich bezighield met het ontwerp, de bouw en de verkoop van mainframe computersystemen. Na verschillende functies op het gebied van systeemprogrammering te hebben vervuld, deed hij eind zeventiger jaren zijn eerste stappen in de wereld van marketing.

Begin jaren tachtig met de opkomst van de kantoorautomatisering ging Appel werken bij WANG, een bedrijf dat in die tijd zeer innoverend was waar het ging om het gebruik van computers en computertechnologie in een kantooromgeving. Bij WANG vervulde hij een aantal verschillende functies binnen de marketingdiscipline.

Eind tachtiger jaren stapte hij over naar Apple Computers, een bedrijf dat de wereld wilde veranderen. Een bedrijf ook met een zeer eigen visie op het gebruik van computertechnologie door iedereen. Apple was jarenlang een voorbeeld voor continue en grensverleggende innovatie. Ook hier was marketing zijn credo.

De laatste dertien jaar werkte Appel als Chief Technology Officer bij Sun Microsystems Nederland B.V. Bovendien was hij lid van het z.g. “Sun Vision Council”. Sun is een van de weinige IT-bedrijven waar het ontwerp van silicon tot eindproduct nog binnen dezelfde onderneming plaatsvindt. Het is een bedrijf waar de koppeling mens en technologie een belangrijke plaats inneemt naast het op de markt brengen van zeer professionele IT-technologie.

Sinds oktober 2009 is zijn dienstverband met Sun beëindigd en kan hij zich helemaal inzetten voor de Hanzehogeschool University of Applied Sciences Groningen, waar hij in 2005 werd aangesteld als Lector.

Hij is verantwoordelijk voor het Lectoraat “Computer Science & Sensor Technology” aan het Hanze Institute of Technology in Assen. Met behulp van multidisciplinaire ontwikkelteams worden onder zijn leiding vernieuwende projecten op onorthodoxe wijze uitgevoerd. Verder heeft hij op het Hanze Institute of Technology het “Center of Excellence for Intelligent Sensor Innovation” een engineering test lab voor sensor toepassingen opgezet.

Sinds 2007 is hij betrokken bij het opzetten van het Hanze Institute of Technology, een internationale Bachelor en Master opleiding specifiek gericht op “Applied Sensor Research”. Hier houdt hij zich bezig met omgevingsgevoelige robot systemen gekoppeld aan smart-dust in de vorm van z.g. Sun SPOTs.

Per 1 juli 2010 is hij naast zijn Lectoraat ook als Research Fellow betrokken bij het INnovation Center for Advanced Sensors & Sensor Systems (INCAS3) . Dit centrum doet fundamenteel onderzoek op het gebied van intelligente sensor systemen.

Hij is auteur van vele artikelen en van inmiddels zo’n tien boeken op het gebied van Informatie Technologie en de invloed van deze technologie op de maatschappij om ons heen.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer