Hans Biesheuvel als spreker inhuren

Hans Biesheuvel als spreker inhuren

Investeerder & ondernemer

Ik sta iedere dag op met een idee...”

Biografie

Nadat Hans zijn VWO-diploma had behaald, werkte hij een tijdlang bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. In de avonduren deed hij een studie aan de HEAO. In 1988 richtte hij een technische groothandel op met de naam Biesheuvel Techniek. Twee jaar later nam hij het mechanicabedrijf Biesheuvel Groep over van zijn vader en opa. In 2000 verkocht hij dit bedrijf en begon hij investeringsmaatschappij Habest Holding. Op 1 juni 2011 werd hij voorzitter van MKB-Nederland en nam hij namens die organisatie plaats in de Sociaal-Economische Raad.

Tegenwoordig richt Hans Biesheuvel zich als initiatiefnemer op Ondernemend Nederland. ONL komt op voor de belangen van ondernemers en wordt gerund door ondernemers. ONL is volledig transparant en heeft maar één belang: Het belang van alle ondernemers. In oktober 2013 kwam hij in het nieuws met een schaduwkabinet onder zijn leiding. Een kabinet mede gericht op de versterking van onze ondernemerskracht als welvaartsbron voor onze economie en toekomst. Met Ondernemend Nederland wil hij echt de belangen van de MKB bedrijven behartigen. Deze zijn krachtbronnen van onze economie. Daar werken de meeste mensen en vinden vele innovaties plaats. Hij pleit er voor dat het kabinet MKB’ers de fiscale ruimte geeft om de motor te kunnen zijn van onze economie. We zitten in een tijdperk van orkaankrachtige veranderingen. MKB’ers verstaan de kunst om hier slim en wendbaar mee om te gaan. Ook de 800.000 ZZP’ers horen bij de economie van de toekomst. Deze groep barst van het talent. Van alle ondernemers is 85% klein, betrek deze bij het regeringsoverleg en geef deze de plaats die ze verdienen.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Ondernemerschap, leiderschap, bestuur en economie.

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter

Onderwerpen

Ondernemen Leiderschap Economie & Financien Bestuur & Beleid & Politiek Strategie Bedrijfsleven & Management

Interview

Wat was je eerste baantje?

Dat was in het bedrijf van mijn vader, een echt manusje van alles!

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Dat is eigenlijk elke stap in mijn (ondernemers) carrière. Misschien moet het echte hoogtepunt nog volgen...

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik zie nu dat de trend is dat er veel kleine bedrijven ontstaan, en dat de levensduur van bedrijven afneemt. Als bedrijf moet je in staat zijn om je snel aan te passen in deze snel veranderende markt. Maar ook samen te werken met andere en dat zijn hele andere kwaliteiten dan 30 jaar geleden. Deze trend gaat verder toenemen. Een mooi voorbeeld, ik was laatst in Oss op het voormalig Organon terein. Eerst Oss in rep en roer, er vielen 2000 arbeidsplaatsen weg. Inmiddels is er een nieuw sience park ontwikkeld met 100 kleine bedrijven en start ups die een hele nieuwe industrie aan het ontwikkelen zijn. Dat is een nteressant en mooi model.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor de stap die Wim van der Leegte heeft gezet met Nedcar, het lef hebben om in crisistijd toch de kans te pakken en de investering aan te gaan.

Wat weet niemand van je?

Dat ik dol ben op klassieke muziek.

Twitter