Vakgebied

Thema's

In te huren als

Spreker

Talen

Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Als CEO van Borussia Dortmund schrijft Hans-Joachim Watzke voetbalgeschiedenis en is nauw verbonden met het ongelooflijke succes van de voorheen noodlijdende voetbalclub. In 2006 voorkwamen de managementexpert en ondernemer het faillissement van het toen schuldenrijke Borussia. Slechts zeven jaar later is Borussia Dortmund de enige beursgenoteerde voetbalclub in Duitsland, Duits voetbalkampioen, bekerwinnaar, finalist van de Champions League en vrijwel schuldenvrij.


Hans-Joachim Watzke (geboren 1959) stond jarenlang aan het hoofd van Watex, een door hem opgericht middelgroot bedrijf. In 2005 werd de voetbalfan CEO van Borussia Dortmund en verliet daarom het management van Watex.


Hans-Joachim Watzke herstructureerde en stroomlijnde de voetbalclub consequent en door middel van een bezuinigingsplan en een slim financieel plan zette hij de koers voor de succesvolle toekomst van Borussia. Hans-Joachim Watzke heeft de club weer bovenop het Europese voetbal gezet, om nog maar te zwijgen van de inspanningen van coach Jürgen Klopp.


Nuchter, praktisch ingesteld en met veel voorkennis, vertelt Watzke over zijn taken en zijn ervaringen in voetbalmanagement. Bekend om zijn ongecompliceerde manier van praten en zijn duidelijke boodschap, zijn Watzke's presentaties uitermate interessant zowel zakelijk als voor voetballiefhebbers, aangezien hij spannende inzichten geeft in het Europese voetbal.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer