Hans van Breukelen als spreker inhuren

Hans van Breukelen als spreker inhuren

Het geluk van pech is, dat je zelf kunt bepalen hoe je met pech omgaat”

Biografie

Hans van Breukelen debuteerde in 1976/1977 bij FC Utrecht terecht om in het najaar van 1982 naar het Engelse Nottingham Forest te vertrekken. In 1984 keerde Van Breukelen terug naar Nederland, waar hij een contract tekende bij PSV. Het was het begin van een bijzonder succesvolle periode in de carrière van Van Breukelen. Met PSV won hij zes landskampioenschappen, drie KNVB bekers en in seizoen 1987-1988 -als hoogtepunt- de Europacup I. De finale van de Europacup I werd uiteindelijk beslist met strafschoppen. Van Breukelen stopte de beslissende strafschop die werd genomen door Veloso.

Daarnaast was hij een van de belangrijkste spelers van het Nederlands voetbalelftal dat in 1988 Europees kampioen werd in toenmalig West-Duitsland. Hij speelde een belangrijke rol door in de finale een strafschop te stoppen. Door de beslissende momenten waarop Van Breukelen strafschoppen stopte, werd hij bekend als een echte strafschoppenspecialist. Van Breukelen kwam in totaal tot 73 interlands. Per 1 juli 2010 werd Van Breukelen lid van de Raad van Commissarissen van PSV.

Na zijn actieve carrière heeft Hans van Breukelen diverse functies in het bedrijfsleven gehad en was hij technisch directeur bij FC Utrecht. Hans is sinds 2000 zelfstandig ondernemer van HvB Management en is hij directeur van de Stichting Sports & Technology. Ook schreef hij een biografie en gaf hij managementtrainingen.

Hans als spreker toont aan dat iedere organisatie vergelijkbaar is met een voetbalteam. Daar heb je mensen met uiteenlopende kwaliteiten die samen moeten scoren. Vanuit een uitdagend perspectief wijst hij aan leidinggevenden en medewerkers op de noodzaak van samenwerken en het plezier en de voldoening die daarmee gepaard gaan. Hij weet zijn ervaringen uit de sport op een perfecte wijze te reflecteren op het bedrijfsleven.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Inspiratie, Sport, Teambuilding, Motivatie

Talen

Nederlands, Engels

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter Panellid

Onderwerpen

Sport Leiderschap Motivatie & Inspiratie Bedrijfsleven & Management

Interview

Wat was je eerste baantje?

Mijn eerste bijbaantje: lopende bandwerk in melkfabriek in Utrecht (UMC). Ik was 14 jaar.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Thuiskomst met het Nederlands Elftal in 1988. Nog nooit zoveel blije mensen op een dag gezien……

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Ik verwacht dat sprekers altijd gevraagd zullen blijven worden om mensen te inspireren en kennis te delen. In die volgorde steeds en steeds meer.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor mijn overleden vrouw Karen.

Wat weet niemand van je?

Dat ik ooit in een carnavalsoptocht heb meegelopen, toen onze oudste zoon was gekozen tot prinscarnaval in Leende. ‘Glimmend van trots!!

Boeken

Winnen

Het beste uit jezelf halen bereik je door de juiste instelling. En daa...

Bestel