Vakgebied

Thema's

In te huren als

Talen

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie


Henk de Velde is de bekendste zeezeiler van ons land en baarde opzien met zijn lange solotochten over de oceanen. Hij heeft meer mijlen op zee afgelegd dan iedere andere zeiler en bovendien tal van inspirerende boeken over zijn ervaringen geschreven. Daarnaast is Henk de Velde beschikbaar als spreker en dagvoorzitter. In zijn lezingen, die vol zitten met filosofische bespiegelingen, vertelt hij vol passie over zijn ervaringen.

Wereldreis

De Velde was al op jonge leeftijd op zee te vinden en haalde aan de Zeevaartschool in Amsterdam zijn papieren als stuurman. In 1978 nam hij ontslag als gezagvoerder en begon hij aan zijn eerste wereldreis, die in totaal zeven jaar in beslag zou nemen.

In 1988 begon hij aan zijn tweede avontuur. Met de catamaran Alisun J&B zeilde hij in 158 dagen, met een enkele stop, de wereld rond. Zijn derde grote reis verliep minder voorspoedig. De Velde werd geplaagd door technische problemen en had een aanvaring met een drijvende container.

Het vaartuig De Zeeman werd vervolgens omgetoverd tot een 21 meter lange catamaran en hiermee zeilde hij in 1996 in 119 dagen non-stop de wereld rond.

Never Ending Voyage

Op zijn vijfde toch ging hij met het stalen zeiljacht Campina via de Noordoostelijke Doorvaart boven Rusland, van de Noord naar de Zuidpool. Na een overwintering van elf maanden in Siberië keerde De Velde eind 2004 terug. In 2007 begon hij met de trimaran Juniper aan zijn Never Ending Voyage. Deze tocht kwam in 2011 na vier jaar voorlopig tot een einde.

De Velde heeft tal van boeken over zijn zeiltochten geschreven. Veel van zijn boeken zijn gelardeerd met filosofische beschouwingen.

Daarnaast is De Velde veel actief als spreker. In zijn lezingen gaat hij in op de keuzes die iedereen maakt in zijn leven. Wilt u Henk de Velde inhuren als spreker of dagvoorzitter?

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer