Vakgebied

Politiek
Muziek
Presentatie
Televisie
Utrecht en diverse andere onderwerpen

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Lifestyle & Health
Bestuur, Beleid & Politiek

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Henk Westbroek studeert in 1973 aan de Universiteit van Utrecht af als socioloog en eind 1978 richt hij samen met Henk Temming de band Het Goede Doel op. Deze band maakt van hem een bekende Nederlander. Een succesvol optreden in het radioprogramma VARA’s Popkrant in 1981 levert Henk een baan op als presentator op Radio 3. In 1983 scoort Het Goede Doel hits als ‘Vriendschap’ en ‘Hou van mij’ en ontvangt de band een gouden plaat, een Edison en een Zilveren Harp.

Door zijn werk voor de VARAradio groeit de bekendheid van Henk Westbroek. Meningsverschillen tussen Temming en Westbroek betekenen in 1991 het einde van Het Goede Doel, waarna Westbroek solo verder gaat. Zijn eerste solosingle ‘Waar ze loopt te wandelen’ bereikt in mei 1992 de Top 40. Ook zijn presentatiewerk op Radio 3 gaat door, onder meer met het dagelijkse lunchprogramma 'Denk aan Henk'. In de jaren daarna schrijft Henk Westbroek nummers voor onder anderen Ruth Jacott, Herman van Veen en Linda de Mol.

In 1994 richt Henk met een paar compagnons een nieuwe lokale partij op: Leefbaar Utrecht. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in mei 1998 fungeert Henk Westbroek als lijsttrekker van Leefbaar Utrecht en behaalt hij met deze partij negen zetels in de raad. Na dit succes richt hij een jaar later met Jan Nagel een landelijke variant op: Leefbaar Nederland. Henk beëindigt zijn politieke carrière in 2002 om voor RTV Utrecht radio- en tv-programma’s te gaan maken. Tegenwoordig is hij wekelijks te zien op RTV Utrecht met zijn programma ‘Westbroek!’. Daarnaast schrijft Henk columns voor het gratis blad De OudUtrechter en brengt hij een biografie uit over zijn leven als bewogen Utrechter.

Henk Westbroek is te boeken als spreker en geeft lezingen over onderwerpen als politiek en muziek. Op deze pagina kun je onder de kop 'sessie' meer informatie vinden over de verschillende mogelijkheden. Zijn sessies zijn ook in het Engels te boeken. In zijn jongere jaren heeft Henk in Engeland gestudeerd, waardoor hij vloeiend Engels spreekt.

Lees meer
Het enige in het leven wat je niet afgepakt kan worden is wat je hebt doorgeslikt
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer