Henk Westbroek als spreker inhuren

Henk Westbroek als spreker inhuren

Zanger, Politicus, Presentator, Muziekproducent

Het enige in het leven wat je niet afgepakt kan worden is wat je hebt doorgeslikt”

Biografie

Henk Westbroek studeert in 1973 aan de Universiteit van Utrecht af als socioloog en eind 1978 richt hij samen met Henk Temming de band Het Goede Doel op, hier is Henk dan ook gelijk het meest bekend van. Een succesvol optreden in het radioprogramma 'VARA’s Popkrant' in 1981 levert Henk een baan op als presentator op Radio 3. In 1983 scoort Het Goede Doel met hits als ‘Vriendschap’ en ‘Hou van mij’ en ontvangt de band een gouden plaat, een Edison en een Zilveren Harp. Als bekende presentator die geen blad voor zijn mond neemt is Henk Westbroek een unieke spreker voor uw event.

Door zijn werk voor de VARA-radio groeit de bekendheid van Henk Westbroek, die in 1987 ook een popquiz op televisie presenteert. Meningsverschillen tussen Temming en Westbroek betekenen in 1991 het einde van Het Goede Doel, waarna Westbroek solo verder gaat. Zijn eerste solo-single (‘Waar ze loopt te wandelen’) bereikt in mei 1992 de Top 40. Ook zijn presentatiewerk op Radio 3 gaat door, onder meer met het dagelijkse lunchprogramma 'Denk aan Henk'.

In de jaren daarna schrijft Henk Westbroek nummers voor onder anderen Ruth Jacott, Herman van Veen en Linda de Mol. In 1994 richt Henk met een paar compagnons een nieuwe lokale partij op: Leefbaar Utrecht. Tijdens de gemeenteraadverkiezingen in mei 1998 fungeerde Westbroek als lijsttrekker van Leefbaar Utrecht en behaalde hij met deze partij negen zetels in de raad. Na dit succes richtte hij een jaar later met Jan Nagel een landelijke variant op: Leefbaar Nederland.

Henk beïndigd zijn politieke carriere in 2002 om voor RTV Utrecht radio en tv-programma’s te gaan maken. Vanaf augustus 2006 presenteert Westbroek een dagelijks lunchprogramma op KX-radio en tegenwoordig is hij wekelijks te zien op RTV Utrecht met zijn programma Westbroek! Daarnaast schrijft Westbroek ook al een aantal jaar een column in het gratis blad De Oud-Utrechter. 

De biografie van Henk, genaamd 'HENK', is uit! Dit gaat over het bewogen leven van de Utrechter. Het vertelt het complete levensverhaal van Henk in diens eigen woorden. Zonder schroom, uitgesproken, dwars en geestig.

In zijn jongere jaren heeft Henk in Engeland gestudeert, waardoor hij nu vloeiend Engels spreekt. 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Politiek, muziek, televisie, presentatie, Utrecht en diverse andere onderwerpen

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Panellid Presentator Performer

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Leiderschap Bestuur & Beleid & Politiek

Interview

Wat was je eerste baantje?

Mijn eerste bijbaantje was glazenwasser. Ik was toen 14. Geen groot succes omdat ik hoogtevrees heb wat voor het zemen in flats een beperking is.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Het hoogtepunt uit mijn carriere was mijn eerste Top 10 hit. Bij de tweede werd het al een klein beetje gewoontjes.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

De muziekindustrie bestaat dan niet meer. Radio is uit de tijd en qua politiek zou het me niks verbazen als het censuskiesrecht een come-back gemaakt heeft.

Voor wie heb je grote bewondering?

John Lennon, Obama en mijn dochter Chris.

Wat weet niemand van je?

Dat de mooiste jaren van mijn leven die waren waarin ik wetenschappelijk bibliothecaris op de Universiteit van Utrecht was.

Twitter

Boeken

De Hemel Is Van Ons

Zanger en tekst schrijver, radiopresentator, kroegbaas, politicus en s...

Bestel