Vakgebied

Innovatie
Communicatie
Verandermanagement
Talentontwikkeling
Disruptie
Reputatiemanagement

Thema's

Leiderschap
Kunst & cultuur
Creativiteit & Inspiratie
Innovatie & Trends

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 2.500

Biografie

Biografie

‘Henkjan Smits, is dat niet die meedogenloze, provocerende hufter die zich schuldig maakt aan ‘afzeik-tv’? Die wil je toch niet als spreker?’ JA, dat wil je wel! Henkjan inspireert mensen als spreker en als dagvoorzitter. Hij geeft lezingen, trainingen en workshops aan mensen in het bedrijfsleven over bewustwording van reputatie en het behalen van persoonlijk succes. Wil je leren wat succesvol communiceren inhoudt? Henkjan houdt toehoorders een spiegel voor. Na een lezing van Henkjan wil je méér rendement halen uit je talenten. Hij maakt artiesten van managers en ondernemers!

Na een studie Geneeskunde merkt Henkjan dat zijn passie ergens anders ligt. Hij stort zich volledig op muziek. Na jarenlang getoerd te hebben met zijn eigen band No Holding Back, begint hij anderen te helpen met hun muzikale carrière. Na een aantal jaren stopt Henkjan als ondernemer, om aan de slag te gaan bij platenmaatschappij PhonoGram (tegenwoordig Universal) als plugger en later als productmanager. In 1995 stapt hij over naar BMG (tegenwoordig Sony Music). Hier werkt hij als Head of A&R/Marketing manager van het Nationaal product en contracteert hij onder andere debutanten Kane en Volumia!.

In 1999 kruipt het ondernemersbloed toch waar het niet kan gaan en begint hij voor zichzelf. Henkjan start zijn productiemaatschappij HSP B.V. Met dit bedrijf produceerdt hij albums voor onder andere André van Duin, Laura Fygi en Kane. Daarnaast maakt hij bedrijfsfilms en ontwikkelde hij tv-formats.

Henkjan wordt bij het grote publiek bekend als juryvoorzitter van het RTL4-programma 'Idols' waar hij zijn pittige feedback niet onder stoelen of banken schuift. Henkjan is direct, provocerend en altijd in verbinding met degene waarmee hij communiceert. Hij presenteert diverse programma’s bij SBS6 en leert hier veel op het gebied van communicatie, presentatie en reputatie.

Momenteel is Henkjan presentator van het dagelijkse 'Tijd voor MAX Radio’ op NPO Radio 5 van 18.00 tot 20.00 uur. Hij combineert dit met de bedrijfstrainingen die hij samen met Erik Jan Koedijk geeft. Zijn kracht, als provocerend inspirator, ligt in het aanvoelen van de sfeer, goed luisteren en coachen van mensen om hun potentieel te verwezenlijken. Dit doet hij middels het trainingsprogramma ‘Business X-Factor'

Naast bovenstaande is Henkjan ambassadeur van de stichting 'Sharing Succes Foundation', die zich richt op gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden. Succesvolle ondernemers kunnen hun kennis, informatie en andere resultaten van het succes delen met deze kinderen en hen zo verder helpen.

Henkjan Smits is te boeken als dagvoorzitter en spreker en geeft lezingen, trainingen en workshops aan organisaties over o.a. reputatie- en verandermanagement, leiderschap en talentontwikkeling.

Lees meer
“Live life to the MAX!”
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer