Vakgebied

Innovatie
Communicatie
Verandermanagement
Talentontwikkeling
Disruptie
Reputatiemanagement

Thema's

Leiderschap
Kunst & cultuur
Creativiteit & Inspiratie
Innovatie & Trends

In te huren als

Spreker
Dagvoorzitter
Interviewer
Presentator
Panellid

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 2.500

Biografie

Biografie

Wellicht zul je denken: ‘Henkjan Smits, is dat niet die meedogenloze, provocerende hufter die zich schuldig maakt aan ‘afzeik-tv’? Die wil je toch niet als spreker?’ JA, dat wil je wel! Want wat kan Henkjan inspireren als spreker, maar ook als dagvoorzitter. Henkjan geeft lezingen, trainingen en workshops aan mensen in het bedrijfsleven over bewustwording van reputatie en het behalen van persoonlijk succes. Wilt u leren wat succesvol communiceren inhoudt? Henkjan houdt toehoorders een spiegel voor. Na een lezing van Henkjan wil je méér rendement halen uit je talenten. Hij maakt artiesten van managers en ondernemers!

Na een studie Geneeskunde merkte Henkjan dat zijn passie ergens anders lag. Hij stortte zich volledig op de muziek. Na jarenlang getoerd te hebben met zijn eigen band No Holding Back, begon hij anderen te helpen met hun muzikale carrière. Na een aantal jaren stopte Henkjan als ondernemer, om aan de slag te gaan bij platenmaatschappij PhonoGram (tegenwoordig Universal) als plugger en later als product manager. Vervolgens stapte hij in 1995 over naar BMG (tegenwoordig Sony Music). Hij werkte hier als Head of A&R/Marketing manager van het Nationaal product. Hier contracteerde hij onder andere debutanten Kane en Volumia!.

In 1999 kroop het ondernemersbloed toch waar het niet gaan kon en begon hij weer voor zichzelf. Henkjan startte zijn productiemaatschappij HSP B.V. Met dit bedrijf produceerde hij albums voor onder andere André van Duin, Laura Fygi en Kane. Daarnaast maakte hij bedrijfsfilms en ontwikkelde hij tv-formats.

Henkjan werd voor het grote publiek bekend als juryvoorzitter van het RTL4-programma 'Idols' om zijn pittige feedback. Henkjan is direct, provocerend en altijd in verbinding met degene waarmee hij communiceert. Hij heeft diverse programma’s gepresenteerd in de periode 2007-2012 bij SBS6, waarbij hij erg veel geleerd heeft op het gebied van communicatie, presentatie en reputatie.

Momenteel is Henkjan presentator van het dagelijkse 'Tijd voor MAX Radio’ op NPO Radio 5 van 18.00 tot 20.00 uur. Hij combineert dit met de bedrijfstrainingen die hij samen met Erik Jan Koedijk geeft. Zijn kracht, als provocerend inspirator, ligt in het aanvoelen van de sfeer, goed luisteren en coachen van mensen om hun potentieel te verwezenlijken. Dit doet hij middels het trainingsprogramma ‘Business X-Factor'

Naast bovenstaande is Henkjan ambassadeur van de kosteloze stichting 'Sharing Succes Foundation', die zich richt op gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden. Succesvolle ondernemers kunnen hun kennis, informatie en andere resultaten van het succes delen met deze kinderen en hen zo een handje verder helpen.

Lees meer
“Live life to the MAX!”
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer