Vakgebied

Ondernemen
Management
Startups
Ondernemen

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Business & Management

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 4.375

Biografie

Biografie

Hennie van der Most is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen leiderschap, ondernemerschap en business & management. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Hennie van der Most is geboren in Slagharen op 23 maart 1950. Zijn vader was in loondienst bij een boer en is daarna voor zichzelf begonnen met kippen, koeien en kalveren. Hennie heeft drie broers en twee zussen. Hij ging naar de kleuterschool bij de nonnen en daarna naar de lager school. Hij is twee keer blijven zitten. Daarna volgde de ambachtsschool. De opleiding tot metaalbewerker maakte hij niet af. Na drie jaar LTS hield hij het voor gezien.

Hennie begint op zijn 16e als ‘krullenjongen’ in een metaalfabriek te werken. Vervolgens werkt hij bij een kachelfabriek aan de lopende band. Hennie wil meer vrijheid en start als pompbediende. De pomp werd drukbezocht door ‘zijn’ klanten. Hij maakt de ruiten van de auto’s kosteloos schoon en heeft altijd een vriendelijk woord voor de klanten. De klantenkring breidt zich uit en Hennie vindt het prachtig.

In 1975, hij is dan 25 jaar, begint Hennie in de schuur van zijn ouderlijk huis in Slagharen, een handeltje in gebruikt ijzer. Aan hem wordt gevraagd om schuren met ijzeren constructies te bouwen. In de loop van tijd weten boeren uit het hele land Hennie te vinden. Achter zijn huis bouwt hij een zwembad met barretje en gaat het verhuren aan dorpsgenoten. Zij maken er dankbaar gebruik maar het zwembad moet dicht want er kwamen klachten van caféhouders en er was geen vergunning geregeld. Hennie realiseert zich dat er een enorme markt is voor veel grotere overdekte zwembaden met barretjes, restaurants, hotels en attracties. Het éne park na het andere wordt geopend met dezelfde formule, zoals Speelstad oranje/Pipodorp, Preston Palace in Almelo en Kernwasser Wunderland, dat gebouwd wordt op de oude Duitse kerncentrale Kalker. Ook voegt hij sport en evenementencentrum De Smelt in Assen aan zijn bedrijven toe, opent hij Hotel De Koperen Hoogte in Lichtmis bij Zwolle en bouwt hij een bakkerij en distributiecentrum om tot grote evenementenhallen. Van der Most staat bekend als een eigenzinnig en pragmatisch ondernemer die weinig heeft met ambtelijke besluitvorming en gedetailleerde plannen op papier. (Ver)bouwen en plannen maken doet hij dan ook het liefst tegelijkertijd.

Lees meer
Handjes zijn de maatschappij
Hennie van der Most Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer