Henry van Loon als spreker inhuren

Henry van Loon als spreker inhuren

Acteur, Cabaretier en Standup Comedian

Biografie

Henry van Loon komt in 2001 vanuit Brabant naar Amsterdam om aan de Kleinkunstacademie te studeren. Na drie jaar wordt hij lid van Comedytrain. Hij staat regelmatig op het podium in Toomler en speelt mee met de Comedytrain Theatertour. Al snel is hij te zien bij 'Kopspijkers', 'Koppensnellers' en 'Draadstaal' en te beluisteren bij 'Spijkers met koppen'.

Was Henry van Loon een voetballer, dan was hij een typische linksbuiten geweest: technisch begaafd, snel, en grillig: altijd bepalend voor het eindresultaat of het nou een briljante actie of een tragische eigen-goal betreft. En zo hoort het ook. Van Loon speelt steeds op het randje van zijn eigen kunnen, met veel fantasie, risico en een gevoel voor hilarisch absurdisme dat slechts weinigen gegeven is.

Het voor BNN geproduceerde televisieprogramma 'De Henry van Loon Entertainment Show', was een fabelachtig kijkje in zijn hoofd en in het voorjaar 2011 ging zijn gelijknamige eerste avondvullende programma in première. In het theaterseizoen van 2013 speelde hij de reprise van zijn tweede show: Electropis. Even persoonlijk als buitenaards en even geloofwaardig als absurd. Een staaltje Loonesqueheid dat je niet wilt missen.

Momenteel werkt Henry aan Sluimer. Henry slaapt niet meer. Hij droomt alleen nog maar. Zonder een oog dicht te doen gaat de nacht over in de dag. Al wekenlang. Het zet hem in een sluimerstand en laat hem dromen met zijn ogen open.

Op zoek naar een cabaretier die het event op hilarische wijze kan openen of sluiten? Dan ben je bij Henry aan het goede adres! 

 

Fotografie: Bob Bronshoff

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Cabaret, Kunst & Cultuur

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €3500,-

In te huren als

Spreker Performer

Onderwerpen

Kunst & Cultuur Maatschappij Cabaret & Entertainment