Vakgebied

Technologie
Duurzaamheid
Ondernemen
Bestuur en economie
Financiën
Politiek
Finance
Onderwijs
Geluk op het werk en privé
Duurzaam ondernemerschap & MVO
Bestuur, Beleid en Politiek
Bestuur & beleid
Duurzaam presenteren
Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap
Lifestyle & Health
Economie & Financiën
Gezond privéleven

Thema's

Leiderschap
Mens & Maatschappij
Onderwijs
Duurzaamheid & Klimaat
Bestuur, Beleid & Politiek
Economie & Financiën

In te huren als

Spreker

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Herman Wijffels is een veelgevraagd spreker en in te huren bij het Sprekershuys. Herman gelooft in een mooiere en betere wereld en vertelt daar alles over tijdens zijn lezing. Bekijk hieronder de sessie voor meer informatie hierover.

Herman Wijffels is hoogleraar aan de Universiteit van Utrecht op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke verandering. Daarnaast is hij covoorzitter van World Connectors. World Connectors zet zich in voor een duurzame en rechtvaardige wereld.

Voordat Herman hoogleraar werd op de Universiteit werkte hij onder andere als voorzitter van de hoofddirectie van de Rabobank, was hij lid van de Board van de Wereldbank in Washington, kabinetsformateur én voorzitter van de SER.

Als het aan Herman ligt zijn veranderingen nodig zodat er een meer duurzaam leven ontstaat. Dat is ook hetgeen waar hij voor pleit. Hij ziet het als volgt: ondernemingen en producenten blijven centraal staan binnen de economie maar bedrijven gaan beoordeeld worden op wat zij bijdragen aan de samenleving en het geluk van de mens. Het gaat hem om de kwaliteit van relaties tussen mensen onderling waarbij ook meer rekening wordt gehouden met toekomstige generaties. Het is volgens Herman een grote uitdaging voor de 21e eeuw om met behulp van technologie binnen de grenzen te blijven van het draagvermogen van de aarde. Toch gaat nieuwe technologie ons wel helpen om een meer concurrerende economie in Nederland te realiseren.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer