Vakgebied

Thema's

In te huren als

Talen

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Hidde is een man waar chocolade door de aderen stroomt.

Na jarenlang een kunstenaarsdroom achterna te hebben gejaagd als schilder of beeldhouwer, hakte Hidde op 14-jarige leeftijd, dankzij Jan Bronswijk (de bakker aan de overkant van zijn ouderlijke huis), de knoop door; hij zou banketbakker worden. En dat gebeurde. Op zijn zeventiende ging Hidde in de leer bij Banketbakkerij Roodenrijs in Wateringen om vervolgens, na twee jaar, zijn weg te vervolgen naar gerenommeerde patisserie-zaken als Huize van Wely in Noordwijk en Patisserie de Rouw in Vught. Zijn avontuur leidde naar de gastronomie en Hidde werd onder andere chef-Patissier op Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort en zwaaide de scepter over de zoete kant van het met drie Michelin sterren bekroonde restaurant Parkheuvel in Rotterdam en De Librije in Zwolle. Na een latere terugkeer op Landgoed Duin en Kruidberg startte Hidde in 2010 zijn eigen patisserie-label Dreams of Magnolia.

Naast de productie en ontwikkeling binnen zijn eigen onderneming timmerde hij ook hard aan weg omtrent zijn eigen naam, en niet zonder resultaat! Zo schreef hij al een jaar lang bakrecepten voor Delicious Magazine, wordt hij regelmatig gevraagd voor columns in vakgerelateerde magazines en ontwikkelt hij voor meerdere bedrijven concepten en producten. Ook is Hidde gastdocent op vele scholen in Nederland en België, geeft demonstraties en workshops aan zowel professionals als enthousiaste thuisbakkers en spreekt hij voor (grotere) groepen mensen over zijn patisserie, visie en creativiteit.

Anno 2011 is aan dit rijtje ook televisiewerk toegevoegd en presenteerde hij onder andere het Net5 programma “Bake my Day” en trad hij op in “Masterchef”. In februari 2016 was hij te zien in het 24Kitchen programma “Hollandse Bakkers”. Tegenwoordig kunnen we elke dag genieten van Hidde’s bak kunsten bij ‘De Brabander Bakt’ op 24Kitchen en is hij regelmatig te zien als de zoete chef bij Koffietijd. In 2017 was hij de jury van het populaire RTL4-programma “De Chocolade Show”.

Het debuut op het gebied van boeken schrijven had hij in eigen beheer met het kinderboekje “Een gebakje voor opa”. In 2016 bracht Hidde zijn eerste bak-boek “Patisserie.” uit, het ultieme handboek voor de patisserie. Een jaar later kwam daarbij het boek “De Brabander Bakt”, welke hij rond zijn programma van 24Kitchen heeft geschreven.

Anno 2019 is het laatste boek van zijn hand gekomen. Het vervolg op Patisserie., namelijk “Chocolaterie.” waarin Hidde de theorie en praktijk over cacao en chocolade opnieuw heeft uitgediept.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer