Vakgebied

Economie
Politiek
Finance
Pensioenen

Thema's

Wetenschap
Bestuur, Beleid & Politiek
Economie & Financien

In te huren als

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Ilja Boelaars is te boeken als spreker en geeft lezingen over de onderwerpen pensioenen, economie & financiën, wetenschap en bestuur, beleid & politiek. Op deze pagina vind je onder de kop 'Sessies' meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Ilja Boelaars studeerde economie aan Universiteit Utrecht en de London School of Economics. Na zijn studietijd werkt hij als financieel risicomanager en raakt hij betrokken bij D66. Als bestuurslid van jongerenorganisatie de Jonge Democraten raakt hij in 2010 betrokken bij de pensioenwereld. Hij speelt een leidende rol in het gezamenlijk verzet van politieke jongerenorganisaties tegen het pensioenakkoord tussen het Kabinet en sociale partners in 2011. Dankzij deze bijzondere rol, de uitmuntende kennis van zaken, zijn jonge leeftijd en zijn ijzersterke financieel economische achtergrond groeit Ilja al snel uit tot een fenomeen in het debat waarin jongeren tot dan toe doorgaans schitterden in afwezigheid.

Inmiddels woont Ilja al jaren in Chicago, waar hij een PhDopleiding volgt bij de wereldberoemde Chicago School of Economics. Hij is daarnaast columnist voor RTLZ.nl, participeert in een toonaangevende academische denktank over de toekomst van ons pensioenstelsel (Netspar) en is nog regelmatig in Nederland te zien en horen in kranten en op congressen.

Lees meer
The man who moves a mountain begins by carrying away small stones
Ilja Boelaars header Sprekershuys
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer