Inge de Bruijn als spreker inhuren

Inge de Bruijn als spreker inhuren

Ex-prof zwemster, Olympisch kampioene

Toppie joppie!”

Biografie

Inge de Bruijn (Barendrecht, 24 augustus 1973) is een voormalig Nederlands topzwemster, die sportief gezien doorbrak bij de Olympische Spelen van Sydney in 2000. Ze won toen drie gouden medailles op individuele nummers. Bij de wereldkampioenschappen van 2001 in Fukuoka won ze driemaal goud. De Bruijn werd in 2001 door haar collega-topsporters uitgeroepen tot Sportvrouw van het Jaar.

Aanvankelijk leek een gebrek aan motivatie de carrièremogelijkheden van De Bruijn te hinderen. Hierdoor miste zij in 1996 deelname aan de Olympische Spelen in Atlanta.
De sprintster trainde periodiek in Portland, in de Verenigde Staten, onder leiding van de ervaren zwemcoach Paul Bergen. Ze was lange tijd lid van de professionele PSV-zwemploeg onder trainer Jacco Verhaeren, die ook Pieter van den Hoogenband onder zijn hoede had.
Begin mei 2002 werd De Bruijns contract met Philips op verzoek van leden en medewerkers van deze zwemploeg verbroken. De Bruijns broer Matthijs is international van de Nederlandse waterpoloploeg.

Op de Olympische Spelen in 2004 behaalde ze een gouden medaille op de 50 meter vrije slag. Zilver was er op de '100 meter vrij', terwijl er brons was op de 100 meter vlinderslag en de 4 x 100 m vrije slag. Sinds deze Spelen is ze de meest succesvolle Nederlandse olympische sporter ooit.

Op 12 maart 2007 kondigde ze aan haar zwemcarrière te beëindigen. De Bruijn is sindsdien vertegenwoordiger van Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Vanwege haar vrijwilligerswerk voor deze stichting kreeg zij op 5 februari 2010 de Oorkonde Nederland Positief uitgereikt in Huis ter Duin in Noordwijk.

Sinds 2004 is De Bruijn bezig met een televisiecarrière. Eind 2004 nam ze deel aan het programma Trends & Shopping op de Rotterdamse regionale televisiezender RNN7. In 2005 deed De Bruijn mee aan het televisieprogramma Dancing with the Stars, waar ze derde werd met haar danspartner Remco Bastiaansen. In oktober 2009 won Inge de Bruijn het dansprogramma van RTL 4, Let's Dance.

In 2008 werd aan Inge de Bruijn de Fanny Blankers-Koen Trofee toegekend. Deze prijs werd aan haar in augustus 2009 overhandigd door de eerdere Nederlandse zwemkampioene Erica Terpstra, voorzitter van de NOC*NSF, tijdens de WK judo in Rotterdam.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Zwemmen, uithoudingsvermogen, trainen, Olympische Spelen, mindset, doel nastreven

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €3000

In te huren als

Spreker Performer Panellid

Onderwerpen

Sport Lifestyle & Health Leiderschap Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Kranten en folders bezorgen.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

4 x Goud, 2 x Zilver, 2 x Brons tijdens de Olympische Spelen 2000 en 2004, 5 x Wereld Kampioene.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Geen idee! Ik denk hetzelfde.

Voor wie heb je grote bewondering?

Mijn moeder.

Wat weet niemand van je?

Dat weet niemand…

Publicaties