Iris Brik als spreker inhuren

Iris Brik als spreker inhuren

Financieel planner, echtscheidingsmediator en estate planner

Het leven is te kort om slechte wijn te drinken!”

Biografie

Iris Brik (1964) is financieel planner, echtscheidingsdeskundige en estate planner. In 2005 werd ze uitgeroepen tot financieel planner van het jaar. Ze schrijft regelmatig artikelen en columns voor vakbladen en dagbladen, waaronder het Financieel Dagblad. Ook schoof ze bij radio en televisie meerdere keren aan als deskundige, zo was ze bij BNR en RTL-Z  meerdere malen te gast, onder meer naar aanleiding van de scheiding van Ruud Gullit. In 2012 werkte ze voor RTL mee aan een 6-delige reeks van het tv-programma Van Kavel tot Kasteel. Ze publiceerde eind vorig jaar haar tweede boek Advocaat van de duivel, een stappenplan voor iedereen die wil scheiden. Haar eerste boek Keep it Simple kwam uit in 2013. Een herdruk en geactualiseerde versie van het boek verscheen eind mei onder de titel: De Financiële Schijf van 5 en is een stappenplan voor iedereen die financiële planning belangrijk vindt. 

Via de gouden gids raakt Iris in de financiële wereld verzeild. Als eerste komt zij bij de letter A van aannemers, dat lijkt haar niets. Vervolgens bij de B van Banken. Na verschillende sollicitaties gaat ze bij de ING (toen nog 'De NMB denkt met u mee') aan de slag. Een blauwe maandag studeert zij rechten maar hangt deze studie al snel aan de wilgen. Te theoretisch. Dat rechtskennis een grote rol in haar latere loopbaan zal spelen, kan zij dan nog niet bevroeden. Na vele omzwervingen binnen de ING komt zij uiteindelijk bij Private Banking terecht. Wanneer de zoveelste reorganisatie een feit is, stapt ze op. Het zal tevens het keerpunt in haar leven zijn. Het idee voor een eigen onderneming begint dan al te rijpen. Echter eerst maakt ze nog de overstap naar een andere bank, Banque Artesia.

De reis naar Zuid-Afrika en het behalen van haar makelaarsdiploma geven uiteindelijk de doorslag. In 1999 start Iris haar eigen makelaarskantoor. De contacten met de klanten blijken echter eenmalig en kortstondig. Liever bouwt zij duurzame relaties op en staat zij cliënten op belangrijke kruispunten in hun leven bij met hun financiële zaken. Dan valt het kwartje:De makelaardij zal haar nooit gelukkig maken. Een wereld van snelle jongens met dure auto’s die in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk geld willen verdienen. Na een jaar besluit ze het roer om te gooien. De aanplakbiljetten en te koop borden gaan de prullenbak in en ze gaat weer studeren.

In 2001 is het zover en start zij haar kantoor in financiële planning met een op dat moment onderscheidende visie. Namelijk adviseren op basis van uurtarief, daarmee is ze haar tijd ver vooruit! Onafhankelijk, integer en transparant vormen daarbij de sleutelwoorden. Het is de beste beslissing ooit, die in 2005 wordt bekroond met de onderscheiding 'Financieel Planner van het Jaar'. Vanuit de financiële planning (2001) volgen specialisaties naar echtscheidingsbegeleiding (2004) en overlijden & nalatenschapsplanning (2006). Thema’s die terug te herleiden zijn naar ervaringen uit haar jeugd: de scheiding van haar ouders en het overlijden van haar stiefvader na een ziekbed.

Naast haar adviespraktijk schrijft en vertelt zij met veel plezier over het boeiende vak van financieel planner. In haar optiek is er niets mooiers: cliënten door middel van financiële planning helpen hun wensen en doelstellingen te realiseren en hun passies te ontplooien.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Integrale financiële planning ondernemers (DGA), echtscheidingen & nalatenschapsplanning (estate planning), expertise financieel/fiscaal/juridisch (integrale toepassing ervan)

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €1500,-

In te huren als

Spreker Presentator Panellid Interviewer

Onderwerpen

Ondernemen Maatschappij Lifestyle & Health Economie & Financien

Interview

Wat was je eerste baantje?

Druiven krenten.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Mijn ontslag bij de ING Bank, daardoor ontsnapte ik uit de gouden kooi. Niet lang erna ben voor mijzelf begonnen.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Integraal financieel advies zal nog belangrijker worden met alle regelgeving en wijzigingen. Klanten zullen ons inhuren voor de toepassing van kennis op hun specifieke situatie, waarbij de zelfwerkzaamheid van klanten zal toenemen. Advies zal gericht zijn op integrale en specialistische kennis. Producten worden simpeler. De scheidslijn tussen advies en productinvulling zal onomkeerbaar zijn.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor mijn moeder. Door haar ben ik wie ik nu ben.

Wat weet niemand van je?

Dat ik ooit een bank wilde beroven ;-)

Twitter

  • @IrisBrik Het roer omgooien? Zo pak je dat aan https://t.co/8IlcgQRZuj
  • @IrisBrik Vanaf vandaag verkrijgbaar via https://t.co/siQrmoN5kg. Gebruik de link https://t.co/nJBdDDzCBr of bestel via… https://t.co/OBFJK5E2qG
  • @IrisBrik ‘En hoeveel heb je verdiend?’ Ik sta op een netwerkborrel. Het groepje heren kijkt me uitdagend aan. Ik neem een sl… https://t.co/CMLNTPGqAA
  • @IrisBrik Ik ook ;-) Binnenkort rolt er weer een exemplaar van jouw pers... https://t.co/j99R6YgKP3
  • @IrisBrik Net terug van vakantie, ligt de uitdaging het ego onder de duim te houden. Hoe? Daarover binnenkort meer ;-)