Iris Planting als spreker inhuren

Iris Planting als spreker inhuren

Fotograaf, entrepreneur

A portrait is not made in the camera but on either side of it.”

– Edward Steichen

Biografie

Iris begon als één van de eerste fotografen in 1995 te werken met de voorlopers van de huidige digitale camera’s. Hoewel ze later ook als vaste fotograaf van VNU (later Sanoma) nog veel op film werkte, was ze een pionier die wilde ontdekken en aansturen op vooruitgang en nieuwe technieken. In 2004 nam ze de fotostudio van Sanoma over en richtte ze Studio5982 op. In korte tijd groeide dit bedrijf van 2 naar 12 vaste mensen in dienst. Daarnaast bleef ze ook actief bezig met andere fotografische bezigheden zoals exposities, fotoshoots, portfolioreviews en fotoestafettes organiseren oa. op het fotofestival Naarden en voor organistaties als Pink Ribbon en Catwalk for Cancer.Sinds mei 2013 is ze weer voor zichzelf begonnen, om optimaal te kunnen focussen op haar eigen fotografie en creativitieit met haar bedrijf DutchAndFamous.

Iris is geboren in Enschede. Wellicht komt daar haar nuchtere manier van bekijken vandaan. Iedereen in zijn waarde laten, of het nu een hele bekende acteur is die voor haar camera staat, of een zieke vrouw die haar verhaal doet voor een tijdschrift.

We willen allemaal een nog betere profielfoto op Linkedin. Worden we narcistisch of beseffen we dat een goede profielfoto onszelf beter verkoopt? We zijn steeds meer visueel ingesteld. Met alleen een slogan of een goed verhaal verkopen we niet meer. Maar wat maakt een foto tot een goed beeld? Is het de sfeer, de emotie, de kwaliteit, het onderwerp? Klopt dat mooie beeld met wat je wilt uitstralen? Moet het niet zakelijker, frisser, of juist meer luxe uitstralen.

Of het nu gaat om producten, een dienst of jezelf, investeren in goed beeld levert direct meer klanten op. Iris laat in haar lezingen portretten van bekenden en onbekenden zien, vertelt de verhalen erachter, maar laat ook zien hoe je een beeldmerk kan neerzetten wat zichzelf uiteindelijk verkoopt en hoe je dat kunt inzetten in jouw eigen bedrijf, organisatie of voor jezelf. 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

In de spotlights

Talen

Nederlands, Engels, Duits

Tarief

Vanaf €1250,-

In te huren als

Spreker Panellid

Onderwerpen

Lifestyle & Health Ondernemen Kunst & Cultuur

Interview

Wat was je eerste baantje?

Krantenbezorger.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Exclusieve fotoreportage met Bill Clinton.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Heel anders...

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor iedereen die vooruit blijft denken, nieuwe kansen ziet en de mooie dingen in mensen en alles om hen heen.

Wat weet niemand van je?

Dat ik in bad de beste ideeën krijg!

Twitter