Vakgebied

Thema's

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Wat is jou droom?

Mijn droom was om op een overland wereldreis te gaan met mijn gezin, en dat heb ik gedaan. Samen met mijn vriend en onze twee dochters, van destijds 1 en 4 jaar, zijn we in onze eigen omgebouwde camper op weg gegaan. In juni 2018 reden we onze straat uit en werden uitgezwaaid door familie, vrienden en heel veel buren. “Daaaggg, wij gaan naar Tokyo!”

Via Rusland, Centraal-Azië en Mongolië zijn we naar Japan gereden. In die zeven maanden hebben we heel veel gezien, geleerd, mensen ontmoet, culturen geproefd en onze kinderen (en onszelf) zien ontwikkelen.

We hebben als gezin 24/7 in een kleine camper gewoond en deze bijzondere reis willen we heel graag delen met anderen. Om te inspireren. Als ik begin met praten over dit avontuur wordt ik zo enthousiast dat ik bijna niet meer kan stoppen. Er zijn veel invalshoeken om dit verhaal te vertellen. Wat leren kinderen van zo’n reis? Hoe is het dagelijks leven met boodschappen, water en brandstof? Hoe reis je zo duurzaam mogelijk? Over de natuur, cultuur, mensen en reizen in een land waar je de taal niet spreekt. Ziek worden. Spelen. (Sociale) ontwikkeling. Educatie. Hoe los je problemen met de auto op. Me-time. Wat doen de kids op de achterbank? Gastvrijheid. En zijn er eigenlijk overal campings, of waar slaap je dan?

Zo kan ik nog wel even door gaan ;)

Natuurlijk willen jullie weten wie dit verhaal vertelt. Mijn naam is Iris van Asselt, 34 jaar en woonachtig in Amsterdam. Van beroep ben ik zelfstandig interieurstylist en daarnaast mama van Ize (5) en Lune (3). Samen met Roland van der Hei deel ik al 17 jaar van mijn leven.

Toen Roland en ik 10 jaar samen waren zijn we overland van Amsterdam via Oost Europa, Turkije, Iran, Pakistan naar India en Nepal gereden, en weer terug. Dit was zo’n geweldige reis dat we zoiets nog een keer wilden doen. Toen we kinderen kregen dacht iedereen dat we dit dan niet meer zouden doen. We willen laten zien dat het net zo goed met kids mogelijk is om iets van de wereld te zien.

Bij terugkomst van de eerste reis hebben we lezingen gegeven over onze reis. Aan familie en vrienden maar ook aan leden van de Landcruiser club. Helaas is daar geen video van gemaakt.

Ik heb zelf toneel gespeeld en ben niet bang om op een podium voor een zaal mensen te praten. En zeker dit verhaal staat zo dicht bij mij dat ik het heerlijk vind om te vertellen aan anderen. Daarnaast ga ik binnenkort over deze laatste reis ook weer lezingen geven aan geïnteresseerden.


Lees meer

Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer