Vakgebied

Inspiratie&Creativiteit
Leiderschap
Ondernemen
Strategie
Verandermanagement
Persoonlijk ontwikkeling
Cabaret en entertainment
Onderwijs
Maatschappij
Kunst & Cultuur
Zorg
Bestuur, Beleid en Politiek
Technologie & ICT
Business & Management
Communicatie & Media
HRM

Thema's

Mens & Maatschappij
Onderwijs
Wetenschap
Ondernemerschap
Cabaret & Entertainment
Zorg
Kunst & cultuur
Strategie
Sales & Klantgerichtheid
Creativiteit & Inspiratie
Bestuur, Beleid & Politiek
Verkiezingen
Innovatie & Trends
Verandermanagement
Persoonlijke ontwikkeling
HRM

In te huren als

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf € 1.500

Biografie

Biografie

7 oktober 1971 kwam Iris ter wereld in Geleen, ze was het eerste kind van haar ouders. Na haar kwamen haar zusje Kim en broertje Ben. Iris is horend geboren maar werd doof toen ze zes maanden oud was. Oorzaak was aanvankelijk onbekend, het zou rodehond geweest kunnen zijn. Later onderzoek wees uit dat ze rond die tijd haar BMR-prik kreeg en de -r- in BMR staat voor rodehond.

Iris groeide als doof kind op in een horende familie. Toen ze drie jaar was kreeg ze haar eerste hoorapparaten en ging ze naar een school voor slechthorende kinderen in Hoensbroek. Op deze school was er geen gebarentaalonderwijs, ze groeide dus op met Nederlands. Toen Iris 13 was ging ze het regulier onderwijs in, ze ging naar de HAVO in Geleen. Het was hard werken om alle lessen te kunnen volgen. Na haar diploma behaald te hebben ging ze studeren in Maastricht op de SPH.

Toen ze klaar was met haar studie wilde Iris graag werken, maar een baan vinden was lastig. Mensen schrokken van haar doofheid en vroegen zich af hoe het dan moest met bellen. Uiteindelijk vond Iris een baan op een BSO in Sittard en daar heeft ze vier jaar gewerkt.

Op haar 30e kreeg Iris een burn-out: ze realiseerde zich dat ze leefde als horend persoon terwijl ze doof is. Ze besloot om gebarentaal te gaan leren. Deze stap was de beste stap in hiaar leven want door gebarentaal dit een stuk toegankelijker.

Na haar opleiding is Iris gestart met haar eigen onderneming.

Lees meer
Alleen als je doorzet, kom je er
Suzanne

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer