Jaap Korteweg als spreker inhuren

Jaap Korteweg als spreker inhuren

Oprichter en directeur van de Vegetarische slager, ondernemer & biologisch akkerbouwer

We geloven in smaak!”

Biografie

Jaap Korteweg, biologisch akkerbouwer en 9e generatie boer, is oprichter en directeur van De Vegetarische Slager. Het grote ideaal is om met de Vegetarische Slager vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Zijn ambitie is de grootste slager ter wereld te worden.

Na het volgen van de Middelbare Agrarische School in Goes is hij in 1980, achttien jaar oud, thuis op de boerderij gaan werken. In 1993 heeft hij succesvol een vakbond voor Akkerbouwers opgericht met als missie een nieuw Europees landbouwbeleid. Hij heeft diverse innovaties binnen de biologische landbouw vormgegeven, zoals de robot gestuurde tractor. Verder houdt hij zich bezig met duurzame energie en natuurontwikkeling. Sinds 2007 werkt hij met een enthousiast team aan een Vegetarische Revolutie die de wereldvoedselvoorziening een ander aanzien zal geven.

Inmiddels zijn producten van De Vegetarische Slager zijn ondertussen verkrijgbaar bij ruim 4000 verkooppunten in 15 landen wereldwijd.

Jaap werd twee keer Ondernemer van het Jaar en werd in 2017 nummer twee in de Duurzame 100 van Trouw. "Jaap Korteweg laat zien hoe je duurzaamheid aantrekkelijk maakt voor een grote groep", oordeelde de jury. Daarnaast werd De Vegetarische Slager uitgeroepen tot Marketing Scale Up Company of the Year en ontving het bedrijf de Agrofoodpluim van de provincie Noord-Brabant.

Het grote ideaal is om met De Vegetarische Slager vleeseters te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. De grootste slager ter wereld te worden, dat is de ambitie van Jaap en zijn team!

Waarom zou je Jaap boeken?

De lezing van Jaap is verrassend en praktisch. Wat drijft een vleesliefhebber, die is opgegroeid op een boerderij tussen de koeien, om het roer zo drastisch om te gooien en Vegetarische Slager te worden? Het verhaal van Jaap over succesvol en duurzaam ondernemen inspireert en zet aan het denken. En doen. Want van de vegetarische hapjes die bij een lezing verzorgd kunnen worden, kan niemand afblijven.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Vleesindustrie, MVO ondernemen, duurzaamheid, innovatie

Talen

Nederlands, Engels

Tarief

Vanaf €4000,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Ondernemen Innovatie & Trends Duurzaamheid & Sociaal Ondernemerschap

Interview

Wat was je eerste baantje?

Ik was ongeveer tien jaar oud toen ik spijkers uit houten balken mocht trekken bij een oudere neef in de kas. Beloning was een zak met van die gekleurde staafjesdrop.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Dat zit er nog aan te komen :-)

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Over tien jaar zijn we 5 maal zo groot, hebben we ongeveer 10% van de vleesmarkt en staan we aan de vooravond van de grote doorbraak. Over 30 jaar hebben we 80% van het industrievlees vervangen door plantaardig vlees.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor Albert Einstein: 'Nothing will benefit human health and increase chances for survival of life on earth as much as the evolution to a vegetarian diet.' Deze man was ook op dit gebied een unieke denker.

Wat weet niemand van je?

Daar ben ik ook erg benieuwd naar!

Twitter

Publicaties