Jaap Mackaay als spreker inhuren

Jaap Mackaay als spreker inhuren

Eigenaar Pure M, professioneel brain- en leadershipcoach, spreker

Je mond kun je dichthouden, maar je lichaam zwijgt nooit!”

Biografie

Jaap Mackaay, MBA (1964, Management en ICT Bedrijfsvoering, Hogeschool van A'dam), is brein-, leiderschap- en loopbaancoach, professional business trainer/ interim-, project- en verandermanager en ondernemer. Jaap is gastspreker op congressen en geeft lezingen over de werking en invloed van ons (onderbewuste) brein. Zijn specialisme is breincoaching, maar ook verandermanagement, projectmanagement, servicemanagement, lijnmanagement, leidinggeven en leiderschap.

Besef jij hoeveel invloed jouw onderbewustzijn heeft op jouw handelen, je prestaties en op je gezondheid? Rare vraag? Niet als je weet dat minimaal 95% van ons handelen onbewust en ‘automatisch’ plaatsvindt. Onze vrije wil bepaalt dus maximaal 5% van ons dagelijks gedrag. Het onderbewuste brein - de krachtigste gegevensverwerkende eenheid die we kennen - is daarmee dé bron voor effectief functioneren. Het ligt dus voor de hand om daar meer over te vertellen en vooral nog meer mee te doen. Daarom heb ik van breincoaching mijn passie en professie gemaakt.

Met behulp van breincoaching helpt Jaap mensen met het opsporen en transformeren van hun emotionele frictie op onderbewust niveau. Breincoaching is gebaseerd op de meest recente neurowetenschappelijke inzichten over de werking van ons brein en de fundamentele besturingsprogramma’s daarvan. De zgn. „taalregels van ons brein”. Het doel van breincoaching is om fundamentele bewustwording van oorzaken (van gedrag en gezondheid) te creëren, gekoppeld aan blijvende verandering in denken, doen en vitaliteit. Want waar mensen groeien, groeien bedrijven.

Bij breincoaching zijn dus niet je problemen het vertrekpunt, maar de achterliggende oorzaken ervan. Wat maakt dat je je niet senang voelt in een bepaalde situatie? Wat houd je tegen om te doen wat je diep van binnen graag zou willen doen? Wat is er de reden van dat je energie lekt? Hoe ontstaat werkstress? Waar komen je angsten vandaan? En wat weerhoud je er van om gedragspatronen die je niet helpen blijvend te veranderen?

De toegevoegde waarde van breincoaching in uw bedrijf

Veel organisaties proberen het maximum uit hun mensen te halen door hun, in veel gevallen, al overbelaste medewerkers naar vaardigheidstrainingen en motivatieseminars te sturen of door toenemende druk op hen uit te oefenen door middel van hogere targets en scherpere deadlines. Als adviseur en neurocoach voor bedrijven hoort Jaap keer op keer dat de resultaten daarvan opnieuw tegenvallen en niet in verhouding staan met de gemaakte kosten.

Breincoaching voorziet in een geheel andere - baanbrekende -aanpak. Nu eens geen training, geen conditionering, geen adviezen en geen lijstjes vol met moeilijk op te volgen tips, maar juist het verwijderen van recentelijk ontdekte, diep verborgen gevoelsremmers (‚stoorzenders’) in ons brein, die verantwoordelijk zijn voor het blokkeren van onze aangeboren kracht, onze talenten, en onze door studie en cursussen opgedane kennis en vaardigheden.

Deze stoorzenders zijn de veroorzakers van onnodige blokkades die je afremmen op momenten dat het er juist op aan komt. Ze uiten zich in onzekerheid, angst, weerstand (bij veranderingen) , stress, hartkloppingen, vluchtgevoelens, etc. Ze zijn de oorzaak van het niet effectief kunnen doorvoeren van je plannen. Ze forceren je om genoegen te nemen met minder dan je eigenlijk wilt. Ze creëren gevoelens die je dwingen te kiezen voor veiligheid en niet de dingen durft te doen waarvan je rationeel weet dat het echt zou scoren. Met name in situaties waar mensen elkaar ontmoeten en waar je elke dag met je eigen beperkingen en grenzen wordt geconfronteerd, is breincoaching de doorbraak waar vooruitstrevende directeuren, CEO’s, (HR-)managers, leidinggevenden en medewerkers altijd al naar hebt gezocht. Een aanpak waardoor het mogelijk wordt veel directere en blijvende resultaten te bereiken. Snel en efficiënt.

Jaap is een spontane, inspirerende, enthousiaste spreker met een energieke spreekstijl. Serieus en toegankelijk met een passende dosis humor. Tijdens zijn lezingen speelt Jaap - waar nodig - in op de behoeften van de het publiek en staat hij open voor interactie.

“Jaap kan op buitengewoon inspirerende wijze een voor velen nieuwe wereld , die van de werking van het brein, openen en meer toegankelijk maken. Absoluut de moeite waard voor leiders, coaches en HRM professionals.” - Lex Mellink, directeur Verbeterforum

“Ik heb echt iets nieuws gehoord en dat gebeurd niet elke dag! Een mooie eye-opener.”- Johan Wind, directeur en verzuimspecialist Winds Bedrijfsvitaliteit

“Jaap heeft veel kennis van ontwikkeling en werking van het brein en kan dit direct vertalen naar een praktische toepassing ervan. In zijn verhaal zit zekere logica. Ik mag en wil iedereen die werkt met mensen, hoe dan ook, aanbevelen zich te verdiepen in de theorie.” - Bas van Gils, coach)

 

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

De werking en invloed van het (onderbewuste) brein op gedrag, presteren, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Talen

Nederlands

Tarief

Vanaf €1500,-

In te huren als

Spreker

Onderwerpen

Leiderschap Lifestyle & Health Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Politiefunctionaris.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

De stap naar zelfstandigheid.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

De kennis en werking van het (onderbewuste) brein zal bewuster worden ingezet in de bedrijfsvoering.

Voor wie heb je grote bewondering?

Nelson Mandela.

Wat weet niemand van je?

Mijn geheim..

Twitter

  • @BreinInBedrijf https://t.co/ffCmxtqaQk
  • @BreinInBedrijf Vandaag verhinderd? Ook volgend jaar staan er weer publiekslezingen "#Brein in Bedrijf" gepland. De eerstvolgende i… https://t.co/u4ZE9Zuzon
  • @BreinInBedrijf Aanvraag ontvangen voor het verzorgen van de lezing "#Brein in Bedrijf" bij een #gemeente ihkv een nieuw op te star… https://t.co/F9SVcN3zlk
  • @BreinInBedrijf Jaarprogramma 2019 publiekslezingen “#Brein in Bedrijf” in #Barchem en #Putten is bekend. Bestel nu al je kaarten!… https://t.co/kSlTDSaYta
  • @BreinInBedrijf "Het eerste schot dat mijn collega loste niet eens gehoord” (Michiel van D. politieblad #24/7, nr.53 | dec 2018)… https://t.co/c2tu5sqntD