Jaap Vriend als spreker inhuren

Jaap Vriend als spreker inhuren

Trainer, dagvoorzitter, presentator, columnist, spreker

De omgeving van de mens is de medemens”

– Jules Deelder

Biografie

Jaap Vriend is een allrounder: hij spreekt,schrijft en staat in het theater. In zijn werkzaamheden combineert hij een brede algemene ontwikkeling met een gezonde portie humor. Door zijn jarenlange ervaring als trainer en zijn talent voor mensen, heeft hij een vlotte klik met iedereen. Daarbij heeft hij naast presenteren één groot specialisme: geluk. Wat is het? En hoe kun je er meer van krijgen? 

Hiervoor richtte hij Geluk voor Beginners op. Een site met columns en een online training om op een filosofische en praktische manier het begrip geluk beter te doorgronden. Ook heeft hij onder de noemer Geluk voor Beginners een rubriek gehad in Intermediair en ging zijn eerste theatervoorstelling over geluk (nog steeds te boeken). In 2017 gaat hij de Nederlandse theaters langs met een fonkelnieuw theatercollege over communicatie.

In dit interactieve, leerzame maar vooral humoristische verhaal met daarin veel persoonlijk lief en leed, neemt Jaap je mee langs negen open deuren, die “alleen nog even ingetrapt hoeven worden”. Ze staan symbool voor 9 communicatielessen zoals grenzen stellen, nee zeggen (nee!) en luisteren (wat zeg je?), die overal (denk aan elke organisatie, elk individu) uitstekend van pas kunnen komen. Daarnaast is hij een veel (terug)gevraagde dagvoorzitter. Hij is alert, grappig en weet door zijn radioverleden dat het belangrijk is om regelmatig en op tijd zijn mond te houden: spreken is zilver, zwijgen is goud.

Jaap studeerde Internationale Betrekkingen en Organisaties in Groningen (daarom spreekt hij vloeiend Engels). Na gevarieerd werk in die richting op de Nederlandse ambassade in Wenen, bij Amnesty International en multinational Randstad, zei hij het kantoorleven gedag om trainer en theatermaker te worden. Want als hij voor een groep mensen staat, is hij in zijn element. Of het er nou 5 zijn of 500.

'Jaap heeft voor ons internationale congres van JCI een verhaal volledig op maat gemaakt in het Engels, geweldig! Met zijn aanstekelijke enthousiasme heeft hij ons een uur lang meegenomen op verkenningstocht in de wereld van geluk.'-Stefanie Zuidberg van JCI Alphen aan den Rijn.

'Jaap heeft ons via een interactief programma meegenomen in de wereld van geluk en ons verrassende inzichten bezorgd!'- Nelleke Horsman namens DAF Network over combinatie workshop en voorstelling bij DAF.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Geluk op het werk en privé, Communicatie, Maatschappij

Talen

Nederlands, Engels, Duits

Tarief

Vanaf €1500,-

In te huren als

Spreker Dagvoorzitter

Onderwerpen

Maatschappij Lifestyle & Health Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Medicijnenkoerier voor de apotheek.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Mijn verkiezingsreis, als verslaggever in 2012, naar Amerika. Live meemaken hoe Barack Obama een zaal elektrificeert, is iets wat ik mijn hele leven niet meer zal vergeten. Het was een masterclass van de beste spreker van de 21ste eeuw.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

“Het meest verwoede streven naar geluk trekt het meeste ongeluk aan,” zei de Duitse filosoof Arthur Schopenhauer. Met de secularisatie in Nederland is de mens op zoek naar nieuwe levensdoelen. Ik geloof dat de zoektocht naar individueel en collectief geluk de plaats van religies steeds meer zal innemen. Instituten als ‘The School of Life’ van Alain de Botton in Londen zullen in ons land daarom als paddestoelen uit de grond schieten. Alleen let op: geluk is een heilige graal. Het weten waar je moet zoeken, is belangrijker dan het vinden.

Voor wie heb je grote bewondering?

Leonard Cohen. Deze bescheiden Canadese zanger en dichter zette op 79-jarige leeftijd nog met gemak de Amsterdamse Ziggodome op zijn kop. In zijn ongekend diepe teksten geeft hij blijk van een groot begrip van de mens. Denk aan nummers als – het meest gecoverde lied ooit- Hallelujah, Famous blue Raincoat en Anthem: there’s a crack in everything, that’s how the light gets in.

Wat weet niemand van je?

E2-E4! Dat ik heb meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen schaken toen ik 10 jaar oud was.

Twitter

Publicaties