Jacco Eltingh als spreker inhuren

Jacco Eltingh als spreker inhuren

Wereldkampioen tennis dubbel & ondernemer

Iedere dag is een trouwdag”

Biografie

Als kersvers wereldkampioen en nummer één van de wereld in het dubbelspel stopte Jacco in 1998 als professioneel tennisser. Tegenwoordig runt hij zijn eigen bedrijf. Jaarlijks organiseert TennisEvents vele tennisclinics voor verenigingen en bedrijven en de Tennis Classics. Daarin nemen oud-wereldtoppers, zoals John McEnroe, Richard Krajicek en Henri Leconte het tegen elkaar op. Daarnaast is Jacco Eltingh vaste commentaar/presentator van diverse tennistoernooien waaronder Wimbledon.

Jacco is getrouwd met Hellas ter Riet en vader van 3 zonen. De weinige vrije tijd die hij overhoudt met een jong gezin en de andere activiteiten worden ingevuld met voetballen en tuinieren. Hij heeft daarnaast veel interesse voor natuur en financiële zaken.

Jacco behaalde samen met Paul Haarhuis grote successen in het dubbelspel. Ze werden twee keer wereldkampioen en wonnen alle Grand Slam-toernooien minimaal één keer. In de jaren negentig vormden ze, samen met Richard Krajicek en Jan Siemerink, de gouden generatie van het Nederlandse tennis. Midden jaren negentig stond Jacco Eltingh in de top twintig van de wereldranglijst enkelspel en versloeg hij regelmatig grote kampioenen als André Agassi, Pete Sampras en Ivan Lendl.

Jacco is een echte verhalenverteller. Met passie en humor vertelt hij over zijn ervaringen als tennisprofessional. Schitterende anekdotes worden afgewisseld met leerzame tips over onder andere samenwerken en omgaan met tegenslagen. In zijn carrière kende Jacco veel hoogtepunten en enkele dieptepunten. Samen met Paul Haarhuis vormde hij een ijzersterk team. Tegenwoordig is de geboren Heerdenaar zelfstandig ondernemer, commentator en geeft hij tennisclinics en presentaties.

Volledige omschrijving

Profiel

Vakgebied

Communicatie, motivatie, in vorm zijn, 1 + 1 = 3, omgaan met stress, genieten van successen, sport

Talen

Nederlands

Tarief

Op aanvraag

In te huren als

Spreker Presentator Dagvoorzitter

Onderwerpen

Maatschappij Sport Lifestyle & Health Marketing & Communicatie Motivatie & Inspiratie

Interview

Wat was je eerste baantje?

Sleepnetten voor tennisbanen in elkaar zetten.

Wat is je hoogtepunt in je carriere?

Met onder andere Paul Haarhuis won ik 44 toernooien, waaronder 6 Grand Slams (allemaal minimaal één keer) en twee keer het WK. Daarnaast won ik in de singel ook 4 ATP toernooien.

Hoe ziet je vakgebied eruit over 10 jaar?

Hopelijk meer een geheel als dat nu het geval is, maar ik ben bang nog meer versnipperd door keuzes en houding van betrokken instanties. Het blijkt toch dat de individualisering en vrijblijvendheid niet makkelijk te stoppen is. Zeker niet als beslissingen te lang op zich laten wachten.

Voor wie heb je grote bewondering?

Voor iedereen die werk, gezin en gezondheid goed weet te combineren. In directe omgeving voor mijn vrouw en moeder.

Wat weet niemand van je?

Dat kettingzagen mijn hobby is..

Twitter

  • @JaccoEltingh Iedereen heeft het over nix: https://t.co/2bCivFsKTO
  • @JaccoEltingh RT @CuracaoTL : Waan je vanavond even op het tropische Curaçao met de highlightshow van de Curaçao Tennis Legends 2018 ☀️ 🏖️ 🎾! 📅 Vanavond…
  • @JaccoEltingh RT @KNLTB : Noa Liauw A Fong heeft bij het toernooi in Djibouti (15,000 dollar) voor het eerst in haar loopbaan een ITF-toernooi gewonnen: h…
  • @JaccoEltingh RT @KNLTB : Volg vandaag alle wedstrijden van de @NLLoterij NK Tennis live: https://t.co/AbQUoaNWxD #NKTennis2018 https://t.co/WCA8wMhTA2
  • @JaccoEltingh RT @tennispuntnl : Captail Paul Haarhuis selecteert Davis en Fed Cupteam: #teamNL https://t.co/aCyxScn7Lr