Vakgebied

Ondernemen
Geschiedenis
Reizen
Kunst & Cultuur
Schrijven
Inspirator
Literatuur

Thema's

Ondernemerschap
Kunst & cultuur
Creativiteit & Inspiratie

In te huren als

Spreker

Talen

Nederlands
Engels

Tarief

Vanaf € 750

Biografie

Biografie

Jacqueline groeide op in Oegstgeest. Verhalen vormden haar grote liefde en in zekere zin zijn ze dat altijd gebleven. Na haar studie geschiedenis heeft ze als freelance reisjournalist veel van de wereld gezien. Vijftien jaar geleden is ze haar eigen bureau begonnen, dat boekprojecten helpt realiseren, schrijvers coacht en presentaties verzorgt. Ze heeft diverse romans en verhalen onder eigen naam gepubliceerd, maar werkt ook als ghostwriter en redacteur. Ook heeft ze diverse bestuursfuncties vervuld. Naast boekenkennis bezit ze levenservaring, die ze beide gebruikt om haar in te leven bij het bestuderen van haar materiaal – of dat nu mensen, organisaties of archiefstukken zijn. Haar missie is inspireren en verbinden.

Jacqueline Zirkzee (Leiden, 1960) is schrijver, redacteur en journalist. Ze haalde haar doctoraal sociale geschiedenis aan de Universiteit Leiden. In 1985 begon ze haar freelance loopbaan als reisjournalist. Ze schreef over reizen, toerisme, cultuur en later ook lifestyle en gezondheid voor diverse periodieken. In 2001 werd haar eerste roman uitgegeven bij een literaire uitgeverij. Diverse romans en verhalen volgden.

Intussen deed ze de nodige ervaring op als interviewer, redacteur en ghostwriter voor uitgeverijen en particulieren. Ze schreef de afgelopen jaren uiteenlopende boeken in opdracht, zoals een bundel bedrijfsreportages, een jeugdroman, oorlogsmemoires en een boek over Marten Toonder. Als spreker verzorgde ze lezingen en presentaties voor onder andere het Lira Fonds, de Museum Jeugd Universiteit en Museum Boerhaave. Daarnaast deed ze bestuurswerk, onder meer voor de Vereniging van Schrijvers en Vertalers.

Romans en verhalen van Jacquline Zirkzee: in 2001 verscheen 'Mykene', een epos van bijna zeshonderd pagina’s. Het verhaal is een mengeling van geschiedenisfeiten, mythologische overlevering en romantische fictie. In 2004 volgde haar tweede roman, 'Het Boek van Tristan en Isolde', een eigenzinnige hervertelling van de bekende Keltische sage, dat binnen anderhalf jaar herdrukt werd. 'Het Heksenhuis' kwam uit in 2008: een avontuurlijke roman over de heksenwaan in de zeventiende eeuw. Na de verhalenbundel 'Eva’s dochter en andere verhalen' in 2010, volgde haar vierde roman 'Reimer' (2013) over de beginjaren van de VOC. In datzelfde jaar werd de novelle 'Eva’s dochter' uitgegeven als zelfstandig onderdeel van een Young Adultserie. De boeken werden lovend besproken in kranten, tijdschriften en online magazines. Ze ontving diverse malen een beurs van het Nederlands Letterenfonds.

Lees meer

Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer