Vakgebied

Leiderschap
Ondernemen
Bestuur en economie
Internationaal zakendoen
Strategie
Organisatiecultuur
International business

Thema's

Leiderschap
Ondernemerschap
Business & Management
Economie & Financiën

In te huren als

Talen

Tarief

Op aanvraag

Biografie

Biografie

Spreker Jeroen van der Veer heeft kennis over bedrijfsvoering, ondernemen, leiding geven en internationaal zaken doen. Hij is met name bekend om zijn CEO functie bij Shell.


Jeroen van der Veer ronde in 1971 zijn studie werkbouwtuigkunde in Delft af. Waarna hij bij Shell aan de slag is gegaan. In 1976 rondde Jeroen van der Veer zijn tweede studie in Rotterdam af. Jaren lang heeft Jeroen van der Veer in verschillende functies bij Shell gewerkt. Van 2004 tot 2009 heeft Jeroen van der Veer als CEO voor Shell gewerkt.


Voor zijn tijd bij Shell was hij Wereldvoorzitter van de Vereniging van Chemische Industrie. Deze functie heeft wij van 2002 tot 2004 uitgevoerd. Daarnaast was hij van 2000 - 2004 commissaris bij De Nederlandsche Bank.


Na de lange tijd bij Shell is Jeroen van de Veer van 2009 - 2010 overgestapt tot vice-voorzitter van een groep van deskundigen die adviseerde voor een nieuw strategisch concept voor de NAVO. Daarnaast was Jeroen tot mei 2011 vice-voorzitter en Senior Independent Director van Unilever.


Verder was hij van 2000 - 2004 commissaris bij De Nederlandsche Bank. Vanaf 2009 tot 2011 was Jeroen lid van de Raad van Commissarissen van ING en voorzitter bij ING is hij geweest van 2011-2019. En is Jeroen van der Veer uitgeroepen tot ere burger in Singapore.

Lees meer
Advies nodig Blok Team SH

Advies
nodig?

De juiste spreker boeken of invulling van je event kiezen kan een uitdaging zijn. Hierover denken we graag persoonlijk met je mee. Neem vrijblijvend contact op voor advies, óók als je nog in de oriënterende fase zit.

Contact opnemen

Nieuws

Bekijk meer